Daværende Bayern München-trener Louis van Gaal og daværende Real Madrid-trener  Jose Mourinho i lykkeligere dager. 
 Daværende Bayern München-trener Louis van Gaal og daværende Real Madrid-trener  Jose Mourinho i lykkeligere dager.  Foto: Kerstin Joensson

– Mourinho ringte van Gaal og fortalte nederlenderen at han kom til å få sparken i United

Louis van Gaal visste han var ferdig som manager i Manchester United etter en telefonsamtale med José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den engelske tabloiden The Mirror som sent mandag kveld kan avsløre at det var Mourinho som ga van Gaal beskjeden om at han kom til å få sparken i Manchester United.

Avisen skriver at Mourinho, i en telefonsamtale for noen uker tilbake, fortalte sin tidligere mentor i Barcelona at han var blitt forespurt om å ta over som manager i United.

Ønsket ikke ondt blod
Portugiseren ringte i et forsøk på å bevare sitt årelange vennskap med van Gaal og for å forsikre seg om at det ikke kom til å bli ondt blod mellom dem når det ble bekreftet at han var mannen United ønsket.

Frem til den tid skal nederlenderen trassig avvist alle spekulasjoner om at hans tid i klubben av omme.

Etter den samtalen skjønte van Gaal at han var ferdig, selv om han vant FA-cupen og sikret klubben en topp fire-plassering.

United endte på en femteplass, og dermed ble triumfen i FA-cupen det siste 64-åringen gjorde i klubben.

Fikk beskjeden mandag morgen
Van Gaal ble informert om sin skjebne av styreformann Ed Woodward like etter halv ti mandag morgen. Mandag kveld kom den endelige bekreftelsen fra både klubben og manager.

Nederlenderen ønsket selv å utsette offentliggjøringen slik at han kunne besøke treningsfeltet og ta farvel med spillere og ansatte. Da United bekreftet sparkingen mandag kveld, var van Gaal allerede på et fly til sitt feriehus i Portugal.

64-åringen får full lønn ut kontraktstiden sin med United, som opprinnelig strakk seg enda ett år.

Britiske medier melder mandag kveld at Mourinho blir bekreftet som ny manager onsdag. Hans agent, Jorge Mendes, er på vei til Manchester for å møte styreformann Ed Woodward tirsdag. Ifølge The Mirror skal Mourinho allerede ha blitt forsikret om at han kommer til å få full kontroll over laget, uten ekstern innblanding.