Ada (20) scorer mer enn Ronaldo, Zlatan og Messi

Ada Hegerberg har så langt scoret nest flest mål i Europa denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun Luis Suarez har scoret flere mål enn Hegerberg denne sesongen. Barcelona-spilleren står med 59 fulltreffere i alle turneringer denne sesongen.

– Det er Suárez, ja? Det måtte jo være ham, sier Hegerberg til TV 2.

– Det er ikke noe jeg tenker på hver dag. Jeg tenker vel mer på det at jeg vil finne ut hva jeg må gjøre for å score enda flere mål. Hvis jeg begynner å tenke at jeg er fornøyd med å kun ha Suarez foran meg, da kommer det ikke til å gå så veldig bra.

Den norske superspissen har med sine 53 mål storscorere som som Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski og Lionel Messi bak seg på listen over de mestscorende i Europa denne sesongen.

Og der har har 20-åringen fra Sunndalsøra tenkt at de skal bli værende.

– Det kan man trygt si! Jeg skal holde dem bak meg helt til slutten av sesongen. Det skal jeg prøve på, smiler hun.

Det er kun Ronaldo som nå har mulighet til å gå forbi Hegerberg på listen. Ronaldo har 51 mål og en finale i Mesterligaen igjen av sesongen.

Antall mål i alle turneringer

(Per 23. mai 2016)
Luis Suarez 59
Ada Hegerberg 53
Cristiano Ronaldo 51
Zlatan Ibrahimovic 50
Robert Lewandowski 42
Lionel Messi 41

– Besatt av å vinne Mesterligaen
For Hegerberg og Lyon venter en Mesterliga-finale mot Wolfsburg torsdag.

– Det er litt vanskelig å sette ord på denne sesongen nå, men det har gått utrolig bra. Både personlig og for laget sin del. Nå er det bare å hente hjem det Mesterliga-trofeet så er vi i mål, sier hun.

Og legger til:

– Det høres litt klisjéaktig ut, men hver i hver eneste treningsøkt hele året så har jeg tenkt på å løfte det trofeet. Det surrer rundt i hodet hver dag. Du blir nesten litt besatt av det å ville vinne den turneringa.

Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen mister finalen på grunn av skade. Wolfsburgs andre norske jente, Synne Jensen, har slitt med å få spilletid i den tyske storklubben.