FORTSETTER KLATRINGEN: Casper Ruud er nå ranket som nummer 558 i verden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORTSETTER KLATRINGEN: Casper Ruud er nå ranket som nummer 558 i verden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Casper Ruud med nytt ranking-byks

Tennistalentet har klatret 600 plasser på tre måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom ny ATP-ranking som viser at det norske tennistalentet er på stø kurs mot stjernene.

Casper Ruud (17) er nå nummer 558 i verden, og hopper med det ytterligere 54 plasser oppover listene siden forrige ranking ble publisert for en uke siden. Dermed har Ruud klatret imponerende 600 plasser siden midten av februar.

– Målet vårt i år var topp 500, og vi ligger veldig fint i rute til å klare det, sier teamsjef og pappa Christian Ruud.

– Er dette som forventet?

– Det er litt bedre enn vi hadde forventet. Men vi må videre, og håper selvfølgelig på topp 200 så raskt som mulig, fortsetter pappa Ruud, vel vitende om at en topp 200 plassering vil åpne ytterligere dører inn til de store turneringene – der også de store stjernene og de store pengesummene ligger.

Ruud har allerede spilt seg frem til tre seniorfinaler i sitt første år med satsing på ATP-touren. Han er dog fortsatt junior og vil i de neste ukene og månedene fokusere på French Open og Wimbledon for juniorer.

– Det hadde vært moro å få til noe i Grand Slam-turneringene for juniorer. Det vil være et sterk signal, sier pappa Ruud – som selv nådde en bestenotering i karrieren da han ble ranket som nummer 39 for seniorer.