Solskjærs innbyttere sikret Molde-seier

Én skaffet straffe, den andre punkterte kampen.

Molde - Brann 2-0

Ole Gunnar Solskjærs innbyttere fikset en komfortabel 2-0-seier mot Brann i Tippeligaen lørdag kveld.

Molde stanget og stanget i over 80 minutter, men fikk til slutt betalt da Vadim Demidov feiet innbytter Eirik Hestad over ende i egen sekstenmeter.

Fredrik Aursnes gjorde ingen feil fra ellevemeteren og sendte Molde forbi Odd og opp på andreplass i Tippeligaen.

Fredrik Gulbrandsen fastsatte sluttresultatet til 2-0 på en kontring minutter senere.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

Gulbrandsen var opprinnelig tiltenkt en startplass mot Brann, men måtte av disiplinære årsaker se de første 65 minuttene fra benken.

– Vi har noen regler internt som vi er nødt til å følge, og da må det få litt konsekvenser enkelte ganger. Da startet han ikke i dag, men svaret han ga er godkjent, sier Solskjær til TV 2.

Molde-sjefen nekter imidlertid å svare på hva Gulbrandsen har gjort.

– Det handler litt om disiplin både på og utenfor banen, men Fredrik har lagt seg langflat og vet at vi er ferdig med saken nå, sier Solskjær.

Heller ikke hovedpersonen selv er veldig snakkesalig om situasjonen.

– Vi har hatt litt problemer internt. Jeg har gjort litt feil ting, så derfor var det litt emosjonelt å score. Men jeg har tatt en prat med Ole Gunnar nå. Jeg har ikke lyst å si så mye mer om det, sier Gulbrandsen.

Gulbrandsen ville heller fokusere på kampen, og sendte et stikk til et defensivt orientert Brann-lag.

– Hadde de møtt oss høyt hadde de sikkert tapt med fem eller seks, så det var lurt av dem å legge seg bakpå og bare tape 0-2, smilte Gulbrandsen etter kampslutt.

Forsvarte seg godt

Brann kom til Aker Stadion med en klar plan. Ligge lavt og ta de overgangene som måtte by seg.

– Vi er nær. Vi holder ut nesten til slutt, så det føles litt surt. Vi skal ikke lage straffe der. Det er forferdelig kjedelig å få den i trynet på slutten, men alt i alt er de hakket bedre enn oss og Molde vinner fortjent, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampen.

Branns defensive orientering ga Molde et stort spillmessig overtak, men uten tempo på ball og bevegelser ble det en takknemlig jobb for gjestene å ligge bakpå og forsvare seg i førsteomgang.

Vertenes største mulighet kom da Eidur Gudjohnsen forsøkte seg med på brassespark, men klarte ikke å styre avslutningen på mål.

– Vi har god kontroll og mye ball, men det blir ingen sluttprodukt. Vi må ha større tempo i ball og gå på flere løp. Det hjelper ikke bare å jogge rundt utpå der, sa Molde-kaptein Joona Toivio i pausen.

En frisk Daniel Braaten yppet seg med vertenes forsvar, og skapte flere situasjoner rundt Moldes sekstenmeter, men gjestenes største sjanse skulle Kristoffer Barmen få.

Kjempemulighet for Brann

Kasper Skaanes lurte seg inn bak ryggen på Toivio og fikk slått ut 45 grader til Barmen, men den lyse krølltoppen klarte ikke få overliste Andreas Linde som for anledningen hadde fått tillit av Ole Gunnar Solskjær i vertenes bur.

– Planen fungerer noen lunde. Vi har ikke så mye ball, men vi har et par sjanser. Det var likevel ikke så mye å juble for denne førsteomgangen, sa Branns Daniel Braaten i pausen.

Andreomgang fortsatte som den første, med et Brann-lag som forsvarte seg og Molde som malte på uten helt å skape de store mulighetene.

Aursnes testet Horwath

Det måtte nesten 70 minutter med fotball til før Branns keepervikar Alex Horwath måtte strekke på kroppen.

Etter en dødball fikk Fredrik Aursnes fritt leide til å fyre løs fra like utenfor gjestenes sekstenmeter, men Sivert Heltne Nilsens tremenning sitt volleyforsøk ble flott parert av kveldens Brann-keeper.

Ettersom Molde fortsatte å stange mot gjestenes sekstenmeter, fikk Brann mer og mer tro på både ett og tre poeng.

I kampens 73. minutt fikk gjestene sin største sjanse i omgangen. En tilsynelatende offsideplassert Vadim Demidov fikk stå helt alene etter en dødball, men Brann-kapteinen fikk ikke nok kraft i headingen som gikk rett på Linde.

Måtte straffe til

Molde fortsatte å kjøre kampen, og fikk til slutt lønn for strevet. Hestad var på god vei inn i Branns sekstenmeter da Vadim Demidov feiet Moldes midtbanespiller i bakken og Dag Vidar Hafsås var ikke i tvil da han pekte på straffemerket.

Fredrik Aursnes gjorde ingen feil og sendte Molde opp i 1-0.

Brann svarte med å kaste alle mann i angrep, men istedenfor utligning ble det 0-2 imot da Moldes andre innbytter Fredrik Gulbrandsen lurte alt og alle på en kontring før han satte ballen i nettet.

Brann-sjefen ikke bekymret

Dermed fortsetter Molde sin gode sesongstart og kryper forbi Odd som ikke klarte mer enn 0-0 i Sarpsborg fredag kveld.

Brann gikk på sin side på sitt tredje bortetap på rad uten scoring, men Brann-treneren er ikke bekymret av den grunn.

– Jeg er ikke engstelig. Vi ønsker jo å score mål, og vi er nær. Vi spiller en god bortekamp mot et av Norges beste lag, sier Lars Arne Nilsen.

– Vi er nyopprykket og får ta et steg av gangen, sier Nilsen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook