STØTTER KAPTEINEN: Vålerengas spillere hadde ønsket å ha med Christian Grindheim på treningsfeltet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STØTTER KAPTEINEN: Vålerengas spillere hadde ønsket å ha med Christian Grindheim på treningsfeltet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Vi hadde ønsket å ha Grindheim på treningsfeltet

Vålerenga-spillerne stiller seg bak kaptein etter Rekdal-vraking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Strømsgodset - Vålerenga på søndag klokken 18.00 på TV 2 Sport Premium 4 og TV 2 Sumo!

Torsdag kom meldingen om at Christian Grindheim er fjernet fra Vålerengas tropp og er vraket til lørdagens kamp mot Strømsgodset. Det bekreftet Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 torsdag.

– Ønsker Grindheim på treningsfeltet

Fredag bekrefter Kjetil Wæhler at VIF-spillerne har hatt møter om situasjonen i klubben, og stiller seg bak sin kaptein.

– Det vi har blitt enige om å si er at vi hadde ønsket å ha Grindheim på treningsfeltet. Hva vi snakker om oss i mellom, vil jeg ikke si så mye mer om, sier Wæhler til TV 2.

Før dagens trening sto trenerene 15 minutter alene på feltet før spillerne kom ut.

– Har Rekdal tillit i spillergruppa?

– Som sagt så vil jeg ikke si noe om detaljene i det vi snakker om. Hva som skjer videre får vi ta etter mandag, etter kampen mot Godset på søndag. Men vi sier det vi mener internt, sier Wæhler.

Reagerer på vrakingen

Vraking av Grindheim har vakt stor oppsikt. Til TV 2 torsdag sa ekspert og tidligere Vålerenga-spiller Freddy Dos Santos at det er oppsiktsvekkende at Grindheim ble fjernet fra troppen. Han mener det må være en konflikt mellom de to.

– Det er oppsiktsvekkende og et lite varsko spør du meg. Grindheim har vært en av Rekdals mest betrodde menn i alle periodene de begge har vært i klubben. Det er opplagt en konflikt som ligger bak med tanke på at Grindheim hadde en lengre samtale på tomannshånd med Rekdal og dette ble utfallet, sa Dos Santos til TV 2.

Dos Santos understreket at han ikke vet hva som ble sagt mellom treneren og Grindheim.

– Spørsmålet er om Grindheim snakket på egne vegne, eller kom med synspunkter på vegne av hele laget og har uttrykt mistillit mot treneren. Det er imidlertid opplagt at det er en konflikt mellom de to som ligger bak, mener Dos Santos, og la til:

– Rekdal var jo selv en spiller som stod opp for egne meninger og trosset sin egen trener som spiller. Derfor er det pussig at han ikke tolererer at sin egen kaptein kommer med sine meninger og setter Grindheim ut av laget.