UTE AV LAGET: Christian Grindheim blir erstattet av Herman Stengel mot Godset.
UTE AV LAGET: Christian Grindheim blir erstattet av Herman Stengel mot Godset. Foto: Varfjell, Fredrik

Grindheim satt ut av Vålerenga-troppen etter samtale med Rekdal

Kjetil Rekdal bekrefter overfor TV 2 Sporten at Vålerenga-kapteinen har fått fri til helgens oppgjør mot Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerengas kaptein Christian Grindheim spiller ikke lørdagens oppgjør mot Strømsgodset i Tippeligaen.

Det bekrefter Vålerenga-trener Kjetil Rekdal overfor TV 2 Sporten torsdag.

– Jeg hadde en lengre prat med Christian onsdag og vi hadde en åpen og fornuftig dialog om vår og dagens situasjon. Ut i fra den samtalen har jeg valgt å gi Herman Stengel full tillit inn mot helgen. Det har lenge ligget litt i kortene at Stengel er arvtakeren til Grindheim, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert og tidligere Vålerenga-spiller Freddy Dos Santos mener det er oppsiktsvekkende at Grindheim plutselig ble fjernet fra kamptroppen.

– Et lite varsko
– Det er oppsiktsvekkende og et lite varsko spør du meg. Grindheim har vært en av Rekdals mest betrodde menn i alle periodene de begge har vært i klubben. Det er opplagt en konflikt som ligger bak med tanke på at Grindheim hadde en lengre samtale på tomannshånd med Rekdal og dette ble utfallet, sier Dos Santos til TV 2 Sporten.

Dos Santos understreker at han ikke vet hva som ble sagt mellom treneren og Grindheim.

– Spørsmålet er om Grindheim snakket på egne vegne, eller kom med synspunkter på vegne av hele laget og har uttrykt mistillit mot treneren. Det er imidlertid opplagt at det er en konflikt mellom de to som ligger bak, mener Dos Santos, og legger til:

– Rekdal var jo selv en spiller som stod opp for egne meninger og trosset sin egen trener som spiller. Derfor er det pussig at han ikke tolererer at sin egen kaptein kommer med sine meninger og setter Grindheim ut av laget.

– Har murret i spillergruppen
Ifølge Dos Santos skal ikke alle spillerne i Vålerenga være fornøyd med Rekdals innsats som trener den siste tiden.

– Jeg kjenner til at det over en viss periode har vært misnøye med Rekdal fra enkeltspillere, men slike ting dukker ofte opp når resultatene ikke går veien. Det som imidlertid er overraskende med Grindheim-avgjørelsen er jo at det skjer nå. Før Haugesund-tapet stod jo Vålerenga med tre hjemmeseire og 9-0 på sine siste kamper, minner han om.

– Ikke prestert godt nok og da kommer det endringer
I Vålerengas 0-1-nederlag mot Haugesund spilte Grindheim hele kampen, mens unggutten Stengel kom inn det siste kvarteret.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Avgjørelsen er tatt ut i fra en sportslig vurdering. Men å sette en kaptein ut av laget er en tøff avgjørelse og selvsagt en stor skuffelse både for spiller og trenere som har kommet til dette skrittet, poengterer Rekdal.

– Nå skal vi se på utfallet av Godset-kampen og ta det derfra. Vi er lag som ikke har fungert og prestert godt nok, og da kommer det endringer, enten du vil det eller ei. Vi er i en konstant byggefase og kommer til Drammen med et ekstremt ungt lag, fortsetter VIF-sjefen.

– Likte ikke beskjeden
– Hvordan reagerte Grindheim på å bli utelatt fra troppen?

– Det er ingen spillere som har lyst til å ikke være med. Han har fått beskjed om at han har fått fri til den kommende kampen. Det er er mitt og trenerteamet sitt ansvar, og etter samtalen med Grindheim onsdag valgte vi altså å gi Grindheim fri i helgen, sier han.

Rekdal vil verken avkrefte eller bekrefte om Christian Grindheim er ferdig i klubben etter den overraskende vrakingen fra troppen.

– Vi skal sette oss ned på mandag og diskutere hva vi gjør videre. Ingenting er bestemt. Jeg sa til Christian at han får fri i helgen, så tar vi det opp etter helgen, konstaterer Rekdal.

Christian Grindheim har foreløpig ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser. Midtbanespilleren har startet ti av elleve kamper for Vålerenga denne sesongen og har i en årrekke vært fast inventar i startoppstillingen.