BLIR TROLIG CELTIC-SJEF: Brendan Rodgers.
BLIR TROLIG CELTIC-SJEF: Brendan Rodgers. Foto: Martin Rickett

Rodgers i ferd med å lande rekordlønn i skotsk fotball

Annonseres trolig som Ronny Deilas erstatter i løpet av kort tid - med rekordlønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtics norske manager forsvant ut portene i Glasgow tidligere denne måneden.

Klubben jobber fortsatt med å finne en erstatter, men ifølge lokale medier gjenstår kun detaljer før tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers (43) annonseres som Deilas arvtaker i storklubben.

Ifølge Daily Record blir Rodgers tidenes best betalte manager i skotsk fotball hvis partene kommer til enighet om de siste detaljene.

Rodgers tjener forstatt rundt 1,2 millioner kroner i uken på grunn av en heftig sluttpakke fra sin forrige arbeidsgiver. Han har fortsatt krav på rundt 120 millioner kroner, så lenge han ikke tar andre jobber.

Aksepterer han derimot Celtic-jobben, går han glipp av potten fra Liverpool, noe som skal ha vært et hinder i forhandlingene.

Nå skal Celtic-eier Dermot Desmond imidlertid ha lagt rekordmye penger på bordet for å sikre seg Rodgers' underskrift.

Celtic skal være villige til å betale 43-åringen mer enn Martin O’Neill fikk da han styrte skuten i Skottland. O’Neill tjente rundt 12 millioner kroner i året. Roony Deilas grunnlønn skal til sammenligning ha vært på rundt fem millioner kroner.

I tillegg skal det vanke heftige bonuser dersom Rodgers makter å ta Celtic til Messterligaen igjen, noe Ronny Deila aldri maktet - og som ble hans bane i klubben.

Ifølge Daily Record har klubben gått glipp av rundt 40 millioner pund de to siste årene som en følge av at de ikke maktet å ta seg til det gjeveste selskap.

Ifølge klubbens eier er klubben nå kun fire-fem dager unna å annonsere en ny manager. Roy Keane, David Moyes, Malky Mackay, Paul Lambert, Mick McCarthy og Neil Lennon skal alle ha vært aktuelle, men klubben er nå innstilt på at Rodgers er den beste kandidaten til å erstatte Deila.

– Vi har pratet med en rekke managere, alle gode kandidater. Forhåpentligvis har vi en erstatter klar i løpet av kort tid, sier Desmond til avisen.

Slik reagerte Deila da motstanderens manager nektet å ta ham i hånden