Rashford og Rooney storspilte mot Bournemouth:

– Rashford viste hvorfor Roy Hodgson tok unggutten ut i EM-troppen

Manchester United avsluttet Premier League-sesongen med seier mot Joshua King og Bournemouth. Marcus Rashford og Wayne Rooney stjal showet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Bournemouth 3-1 (1-0):

Enkelte Manchester United-fans hadde kanskje et ørlite håp om at rødtrøyene skulle vinne usannsynlige 19-0 mot Bournemouth og sikre seg fjerdeplassen foran byrival Manchester City før kampen.

Se høydepunkter øverst!

Manchester United vant kampen «kun» 3-1 takket være en fulltreffer av Wayne Rooney like før pause, ett mål av stjerneskuddet Marcus Rashford kvarteret før slutt og en scoring av Ashley Young på tampen av kampen.

– På vegne av meg selv, mine spillere og støtteapparatet vil jeg takke fansen for støtten gjennom hele sesongen. Uansett hvordan vi har spilt, så har deres støtte fra tribunen aldri skuffet. Nå vil vi bringe FA-cuptroféet hjem til dere, for det fortjener dere, sa Manchester Uniteds manager Louis van Gaal over høytaleranlegget etter sesongens siste kamp på Old Trafford.

I intervjuet med BBC Sports etter kampen slo van Gaal fast at han ikke har planer om å gi seg som manager i Manchester United ved sesongslutt.

– Vi nådde ikke målet vårt. Det var å kvalifisere seg til Mesterligaen. Men vi har fremdeles en FA-cupfinale å spille. Alle har rett til å si sin mening om hvordan vi har gjort det denne sesongen etter finalen, sa van Gaal, og fortsatte:

– Jeg er her på en treårskontrakt og den ønsker jeg å fullføre. Perioden min her er ikke over. Jeg er fremdeles manager i Manchester United, sa han.

Rooney i 100 på Old Trafford
TV 2-kommentator Endre Olav Osnes ble mektig imponert over det stjerneskuddet Marcus Rashford presterte mot Bournemouth.

– Marcus Rashford viste virkelig hvorfor Roy Hodgson tok ham ut i Englands EM-tropp. Avslutningen til unggutten var klinisk. Manchester United har virkelig noe å glede seg til når det gjelder Rashford i fortsettelsen, konstaterte TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om ungguttens innsats.

Wayne Rooneys fulltreffer i det 42. minutt var angriperens 100. totalt på Old Trafford og samtidig landslagsspissens første på tre måneder. Tre minutter før slutt serverte Rooney innbytter Ashley Young, som enkelt økte til 3-0. På overtid satte Chris Smalling i eget nett, og oppgjøret endte dermed med 3-1-seier til Manchester United.

Med seieren sikret Manchester United femteplassen på tabellen, som sikrer klubben plass i gruppespillet i Europaligaen neste sesong.

Lørdag spiller Louis van Gaals menn FA-cupfinale mot Crystal Palace på Wembley.

Carrick traff tverligger og Mata ville ha straffe
Etter den søvndyssende førsteomgangen på Old Trafford, skapte Manchester United adskillig mer etter sidebyttet.

Juan Mata følte seg snytt for straffespark, Michael Carrick traff tverliggeren og Marcus Rashford skjøt en markkryper like utenfor i løpet av de første 20 minuttene av omgangen.

Men til tross for megasjansene maktet ikke Manchester United å score mer en ytterligere ett mål. Unggutten Marcus flere dundret inn 2-0-ledelse kvarteret før slutt etter pasning fra Antonio Valencia. Tre minutter før slutt økte Ashley Young ledelsen til 3-0. På overtid satte Smalling ballen i eget nett, og kampen endte 3-1.

King fra start mot gamleklubben
Joshua King startet oppgjøret for Bournemouth, men verken han eller Manchester Uniteds angripere maktet å skape stort de første 42 minuttene.

Tre minutter før pause avsluttet Wayne Rooney et vakkert Manchester United-angrep og sendte rødtrøyene i ledelsen fra kloss hold.

Scoringen var Rooneys åttende for sesongen og første på tre måneder. Samtidig var det angriperens 100. scoring på Old Trafford totalt i karrieren.

– Et fantastisk angrep
– Det var et fantastisk United-angrep. Endelig skjedde det noe på Old Trafford, for det som ble prestert før scoringen var svært magert fra begge lag, konstaterte TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter scoringen.

Selv om omgangen ble en svært søvndyssende affære, kunne Manchester United gå til pause med en 1-0-ledelse.

Wayne Rooney får forøvrig sin velfortjente testimonial-kamp for lang og tro tjeneste for Manchester United etter sommeren. Dato for kampen Rooney skal hylles på Old Trafford i er 3. august, og motstander er Everton.

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Carrick, Rooney, Mata, Lingard, Martial, Rashford.

Bournemouth: Federici, Federici, Francis, Elphick, Cook, Daniels, Ritchie, Gosling, Surman, Pugh, King, Wilson.

Dommer: Jonathan Moss, West Yorkshire