Nå vil ekspertene ha denne RBK-duoen på landslaget

– Selvfølgelig skal Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø være på det norske landslaget, sier Mini.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Lillstrøm 2-1:

Etter seieren foran eget publikum mot Lillestrøm fosser Rosenborgs maskineri videre.

Trøndernes angrepsspill imponerer ekspertene. De er mektig imponert over hva Mike Jensen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson gjør i det oppbyggende spillet til Rosenborg.

– Høyresiden til Rosenborg med Svensson, Midtsjø og Jensen leverte en festforestiling. I timing, presisjon og kvalitet, konkluderte TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst etter kampen.

– Selvfølgelig skal de på landslaget

Jensen er i den danske landslagstroppen til Åge Hareide. Onsdag tar Per-Mathias Høgmo ut troppen som skal møte Portugal, Island og Belgia i mai og juni.

Se hvordan RBK slo LSK

TV 2s fotballeksperter mener det er to RBK-spillere som bør være med i den troppen. Mini mener at Midtsjø og Svensson er moden for større oppgaver.

Se FotballXtras analyse øverst i saken!

– Per-Mathias Høgmo tar ut en landslagstropp på onsdag. Mike Jensen er allerede i den danske landslagstroppen. Selvfølgelig skal Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø være på det norske landslaget, konkluderer fotballeksperten.

Han får støtte av Amund Skiri. Han mener det er på høy tid at Svensson får starte en kamp med det norske flagget på brystet etter en imponerende sesong til nå. Tidligere har Svensson vært med i troppen til Høgmo.

– Han bør få starte en landskamp nå fordi han har vært så god. Når Norge har tre landskamper på rekke og rad, som kommer i slutten av mai og juni, så må han få starte. Han har enda ikke debutert på landslaget. Nå er tiden moden, oppsummerte han i FotballXtra.

– Er skapende offensivt for Rosenborg

Skiri mener det er en god grunn til at Rosenborgs høyreback skal få starte. Svensson vil tilføre noe det norske landslaget mangler i det oppbyggende spillet.

– Han er så offensiv skapende for Rosenborg både alene og sammen med Fredrik Midtsjø og Mike Jensen. Midtsjø er også en som kan bidra med noe på det norske landslaget, fortsetter TV 2s fotballekspert, og fortsetter:

– De skaper så utrolig mange sjanser. Hvis Norge sliter med å bryte ned motstander på Ullevaal. Så kan Midtsjø og Jonas Svensson være en god duo til å få til det.

Freddy dos Santos er ikke helt enig i at Svensson bør starte neste kamp. Han holder en knapp på Norges nåværende høyreback.

– Jeg synes ikke at han er bedre enn Omar Elabdellaoui. Det er synd at Norge har kanskje de to aller beste spillerne i samme posisjon. Jeg skulle ønske vi kunne bruke begge, men fortsatt så synes jeg at Omar som spiller på et av de beste lagene i Hellas er hakket foran, forklarer dos Santos.

Skiri mener at kombinasjonen Svensson og Midtsjø allerede er godt innarbeidet i Rosenborg.

– Jeg er enig med deg. Omar er kanongod, men kombinasjonen Midtsjø og Svensson har en så god relasjon, at kanskje de er bedre enn det Omar og Per Ciljan Skjelbred vil klare å få til, avslutter TV 2s fotballekspert.