VIL HA NY TOUR-SEIER: Edvald Boasson Hagen starter Tour of Norway med klare ambisjoner.  Foto: Scanpix
VIL HA NY TOUR-SEIER: Edvald Boasson Hagen starter Tour of Norway med klare ambisjoner.  Foto: Scanpix

Boasson Hagen går for ny sammenlagtseier i Tour of Norway

Edvald Boasson Hagen tror likevel på tøff konkurranse på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour of Norway direkte på TV 2 og i vårt livesenter!

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til konkurransesykkelen igjen i Tour of Norway denne uken etter en treningsperiode etter vårklassikerne.

Opplendingen går inn i det norske etapperittet som en av de største sammenlagtfavorittene, samt en sterk kandidat til å vinne samtlige av de fem etappene.

Boasson Hagens solide klassikerform er én av grunnene til det, men også fordi Tour of Norways har et betydelig svakere startfelt i år enn i fjor.

De fleste norske kanonene – med unntak av Alexander Kristoff – er på plass (de fleste på et spesialtilpasset norsk landslag), men blant de utenlandske rytterne er belgiske Sep Vanmarcke en av få internasjonale stjerner.

– Det kan være at jeg er blant favorittene, men det er aldri enkelt å vinne et sykkelritt – uansett hvilket startfelt det er. Man skal ikke ta noe forskudd. Jeg tar i hvert fall ikke lett på det, selv om ikke startfeltet er like sterkt som i fjor, sier han til TV 2.

Boasson Hagen innrømmer likevel at han heller vil ha sammenlagtseier enn etappeseirer.

– Jeg håper på sammenlagtseier. Men for å være med i sammendraget, så må du være i toppen på de fleste etappene. Det vil si at jeg også går for etappeseirer, sier han og ler.

Boasson Hagen har allerede to sammenlagtseirer i Tour of Norway (2012 og 2013), samt to etappeseirer.

Han stiller på startstreken i Drammen førstkommende onsdag med en god følelse i kroppen.

– Jeg er frisk og tror formen er bra. Jeg har hatt en treningsperiode nå og har ikke akkurat testet formen. Men jeg jeg håper den blir bra til Tour of Norway, sier Boasson Hagen.

– Jeg skal uansett ikke være i toppform til Tour of Norway. Det er Tour de France og det som kommer seinere i år som er hovedmålet. Men jeg håper å ha god form og være med i toppen, sier han.

Boasson Hagen har ikke pekt seg ut noen spesiell etappe han vil satse på, men vet allerede nå hvilke to etapper som vil avgjøre rittet.

– Løypa er ganske lik som den var i fjor. Det er nok de to etappene opp til Rjukan og Geilo (den 2. og 3. etappen) som er de to hardeste etappene. Der blir nok sammendraget avgjort, slik det ble i fjor, sier han.

Tour of Norway starter i Drammen onsdag 18. mai og avsluttes Sarpsborg søndag 22. mai.