REAL BOMTUR: Eiger Fotballklubb møtte til kamp, men Sandefjord 2 var ikke å finne. FOTO: Bjørn Arne Slettebø.
REAL BOMTUR: Eiger Fotballklubb møtte til kamp, men Sandefjord 2 var ikke å finne. FOTO: Bjørn Arne Slettebø.

– Sandefjord ba oss «ta de helvetes poengene og reise hjem igjen»

Tredjedivisjonslaget må tilbringe totalt 13 timer i buss for en kamp der motstanderen ikke møtte opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 07.50 lørdag morgen satte Eiger Fotballklubb seg på bussen for en seks og en halv timers lang tur til bortekampen mot Sandefjord 2.

– Skjønner ikke noe av dette
Men da laget fra Eigerøy kom frem, var det ingen fra Sandefjord 2s lag å finne.

– Det er en sak som har pågått over lang tid. Sandefjord har hevdet de var for få spillere til å stille lag, og saken havnet hos Agder fotballkrets. Vi kontaktet kretsen fredag for å høre om det ble kamp, siden vi måtte bekrefte overfor buss-selskapet om vi skulle reise eller ikke. Der fikk vi beskjed om at kampen gikk som planlagt, sier sportslig leder Bjørn Arne Slettebø til TV 2.

– Da vi kom til Sandefjord var der ingen der. Vi kontaktet Sandefjord og Agder fotballkrets. Sandefjord ba oss «ta de helvetes poengene og reise hjem igjen».

En presset skadesituasjon og et junior elite-lag på treningsleir i Nederland har skapt mangel på tilgjengelige spillere for Sandefjord. De har forsøkt å få kampen flyttet i lang tid – selv om de ifølge papirene har 65 spillere i de ulike troppene.

– Vi har kommunisert både til kretsen og Eiger at vi ikke kan spille kampen pga. skadesituasjonen. Det ble kommunisert senest i går, så dette skjønner jeg ikke noe av, sier Sandefjords daglige leder Per Ketil Berg til TV 2.

Mente Sandefjord kunne stille lag
Hos Agder fotballkrets er man klar på at Sandefjord ikke har fått gjennomslag for ønsket om å flytte kampen.

– De fikk avslag med grunnlag i at vi mener de kunne stille lag, sier Hans Tore Terjesen i Agder fotballkrets til TV 2.

Han synes det er leit at Eiger måtte ta den lange turen til Sandefjord uten å få spilt kamp. Behandling av saken vil starte onsdag, sier Terjesen.

– Dette kommer nok til å havne på forbundets bord. Jeg bare konstaterer at Sandefjord 2 ikke valgte å stille lag, sier Terjesen.

En oppgitt Slettebø i Eiger Fotballklubb regner med å få reiseutgiftene dekket etter bomturen. Han mener Sandefjord har opptrådt kritikkverdig.

– Det er useriøst. Jeg hadde ikke forventet det av en klubb som Sandefjord, sier Slettebø.

Kan straffes hardt
Ifølge Norges fotballforbunds (NFF) reglement går det frem at «Lag i 0.–3. divisjon menn og 0. og 1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal – med mindre særlige forhold tilsier noe annet – utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres».

Reglementet sier også under samme punkt at «foreligger særlige forhold kan den myndighet kampen sorterer under vedta at laget som uteble skal tape kampen 0-3, eller at kampen berammes på nytt.»

Berg i Sandefjord sier at klubben kommer til å protestere på en eventuell straff fra kretsen, og han gjentar:

– Både Eiger og kretsen har vært fullstendig klar over utfordringene vi har hatt med denne kampen. Vi har dokumentert skadesituasjonen, sier Berg.

Slukøret og noe irritert måtte laget fra Eigerøy sette seg på bussen for å nye seks og en halv timer i buss. Stemningen var naturligvis laber.

– Flere av spillerne våre skulle vært jobb i dag. De taper jo penger på det i tillegg. Vi er litt skuffet, sier Slettebø.