Landslagssjefen freser etter dommerskandale: – Kan ikke skjønne hvordan det er mulig

Bitter Roy Johansen etter det han mener var Norges beste kamp mot Sverige noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen over (video med tillatelse fra Eurosport)

Moskva/Bergen (TV 2): Hockeygutta spilte heroisk og sekunder før slutt utlignet Mats Trygg mot Sverige. Dommeren hadde imidlertid blåst for blokkering, målet ble ikke godkjent og Sverige endte opp med å vinne kampen 3-2.

Landslagssjef Roy Johansen var ikke nådig mot dommeren etter å ha fått se situasjonen på nytt.

– Jeg hadde ikke noen mulighet til å se målet da jeg sto i boksen, men når jeg ser bildene etterpå er det jo helt uforståelig at han tar den avgjørelsen. Han står så nære situasjonen som det er mulig å komme. Han er centimeter unna, og å klare å blåse det for blokkering når den ligger under en svensk skøyte er i ettertid helt uforståelig. Jeg kan ikke skjønne hvordan det er mulig å blåse av der på dette nivet, sier han til TV 2.

– Altfor dårlig
Han er klar på at kamplederens innsats var svak.

– Sett fra vår side er han altfor dårlig, fra Sveriges side er vel de fornøyd. Summen av de avgjørelsene han tar i kampen er svak dømming, sier Johansen.

Landslagssjefen tror Norge hadde tatt to poeng dersom scoringen hadde blitt godkjent.

– Det koster oss to eller ett poeng. Jeg tror vi hadde tatt to. Vi har gode straffeskyttere og vi er gode fire mot fire. Vi vet ikke, det er bare spekulasjoner, men uansett tok han fra oss ett poeng, sier Johansen.

Han mener Norge aldri har gjort en bedre kamp mot Sverige, noe som gjør det ekstra bittert.

– Det er veldig surt. Vi gjorde vår beste kamp mot Sverige noensinne. Vi var helt på høyde og hadde mye mer energi i laget enn dem, da er det surt ikke å få med seg poeng, medgir 56-åringen.

Shampo: – En grov feil
Eurosport-kommentator Espen «Shampo» Knutsen er også oppgitt.

– Jeg ser den veldig bra, vi ser den ovenfra. Det er veldig fine bilder, og vi ser også at pucken ikke er blokkert. Vi ser at den ligger under skøyten til en svensk back der, og at Markström bak der ikke har kontroll over den pucken i det hele tatt. Det var feil blåst, det skulle vært mål.

– Ble Norge snytt?

– Ja, helt klart. Ken-André Olimb støtet frem den pucken og gjorde ikke noe feil der. Dommeren gjorde en feil, som blåste noen hundredeler for tidlig. På et så høyt nivå er dette alt for dårlig. Det er også en regel at det skal gå tre sekunder før det skal blåses, og det gjorde det ikke i det hele tatt der. Der gjorde dommeren en grov feil som kostet Norge ett poeng, sier Shampo til TV 2.

– Vil du karakterisere det som en skandale?

– Ja, det er jo egentlig det. Når det er så mye på spill, helt på slutten av kampen og vi utligner gjør han en grov feil og vi blir snytt, sier 44-åringen.