Chelsea bekrefter: Terry har fått tilbud om ny kontrakt

Midtstopperen vurderer nå tilbudet fra klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene rundt John Terrys fremtid har vært mange den siste tiden.

Fredag kunne klubben omsider sørge for litt oppklaring da en talsmann bekreftet at Chelsea-kapteinen har fått tilbud en ny ettårskontrakt.

Hva slags rolle han vil få er imidlertid uklart.

– Takk til alle sammen for lykkeønskninger. Kontraktsforlengelsen klubben har tilbudt meg er i en annen rolle, og jeg håper alle vil forstå at jeg ønsker å ta meg tid til å vurdere det nøye før jeg tar en beslutning, skriver Terry på Instagram.

Vurderer ny kontrakt
Terry fikk tilbudet i et møte med direktør Marina Granovskaia og styreleder Bruce Buck denne uken.

35-årige Terry vurderer nå tilbudet, men det er ennå ikke kjent om midtstopperen har takker ja til nok et år i Chelsea.

– 20, 21 år i klubben er stort. Det er derfor de blir legender. Du må verne om de legendene også i fremtiden, sier Guus Hiddink.

Den midlertidige Chelsea-manageren sier at han ikke vet om Terry kommer til å fatte en beslutning rundt fremtiden før sesongens siste kamp på Stamford Bridge mot Leicester. Terry får ikke spille søndagens kamp som følger av det røde kortet han pådro seg mot Sunderland.

Fredagens offentliggjøring symboliserer en helomvendig i sagaen rundt midtstopperen. Etter cupkampen mot MK Dons i januar kunne Terry fortelle at klubben ikke ville fornøye kontrakten med ham.

Nå ser det ut til at Terry kan bli værende – dersom han aksepterer kontraktstilbudet.

Klubblegende
Terry anses som en av de største Chelsea-spillerne gjennom tidene. Blåtrøyenes nummer 26 fikk sin debut i 1998 og bar kapteinsbidet for første gang i 2001. Siden den gang har Terry ledet Chelsea gjennom en storhetstid.

Fire ganger har Terry løftet Premier League-tittelen. Det er blitt fem triumfer i FA-cupen og tre i ligacupen. I 2012 gikk Chelsea til topps i Mesterligaen, men Terry måtte se kampen fra tribunen etter det røde kortet i semifinalen mot Barcelona. Sesongen etter var Terry med på å løfte Europaliga-trofeet under Rafael Benítez' ledelse.

Terry er den tredje Chelsea-spilleren som når 700 kamper.