Sadomasochistisk sex, filming på sidelinjen og tirader mot pressen – dette er sesongens van Gaal-øyeblikk

– Jeg er ingen klovn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den siste serierunden i Premier League på TV 2 Sport Premium-kanalen og Sumo søndag kl. 16!

Det er sjelden kjedelig når Louis van Gaal er foran en mikrofon eller et kamera.

Nederlenderen avsluttet forrige sesong med å opptre brisen og kuppe Manchester Uniteds sesongavslutning. Denne sesongen har heller ikke vært fri for minneverdige øyeblikk med den frittalende og særegne 64-åringen.

En gjennomgangsmelodi er stadige spekulasjoner om van Gaals fremtid som United-manager – et spørsmål han har måttet svare på gang etter gang.

Bursdags-van Gaal:
Men det startet bra for van Gaal. Smørblid kunne han feire 64-årsdagen med 1-0-seier over Tottenham i sesongåpningen. Da dro han fram en strofe fra Beatles-sangen «When I'm Sixty-Four».

Irritert på keeper-spørsmål:
David de Gea-sagan sirklet fortsatt rundt Manchester United før overgangsvinduet stengte, og van Gaal måtte igjen svare på spørsmål om den Real Madrid-koblede keeperen etter tapet for Swansea.

– Du spør meg om ting jeg ikke vet. Du tror du er smartere enn meg, men sånn er det ikke, var van Gaals respons til en av journalistene.

Louis van Gaals Army:
I forkant av oppgjøret mot erkerivalen Liverpool på Old Trafford var van Gaal i storslag. På en pressekonferanse forsøkte manageren å forklare at både spillerne og supporterne er fornøyde med ham ved å klappe og rope «Louis van Gaals army» på kampene.

Rasende på pressen:
Spørsmål om van Gaals fremtid tiltok i styrke etter seks strake kamper uten seier. Lille julaften mente van Gaal at nok var nok. På et spørsmål om hva den hardt pressede manageren mente om støtten han fikk fra Arsène Wenger, svarte van Gaal med en fem minutter lang tirade. Nederlenderen krevde en unnskyldning fra journalistene, før han forlot lokalet med å ønske alle et godt nyttår.

Raseriutbrudd på benken:
United-elendigheten fortsatte også inn i det nye året da statistikken fortalte om én seier på de siste sju kampene i Premier League. Da gjorde det ikke godt at Jesse Lingard misbrukte en stor sjanse på stillingen 2-1 til rødtrøyene i bortekampen mot Newcastle. TV-kameraene fanget opp en rasende og frustrert van Gaal på benken.

– Du også, tjukken:
I den nevnte kampen mot Newcastle rotet Manchester United bort ledelsen to ganger og måtte ta til takke med 3-3. På pressekonferansen etter oppgjøret måtte van Gaal svare på om Rooney, som scoret to mål, var tilbake i form.

– Vi snakker ikke mer om Wayne Rooney. Dere har kritisert ham, ikke jeg, sa van Gaal før han reiste seg og gikk.

På vei ut stoppet han og rettet pekefingeren mot en spesifikk journalist i salen.

– Hei! Du også, tjukken.

– Du får sparken i morgen:
På overtid i kampen mot Chelsea på Stamford Bridge rotet United bort seieren da Diego Costa satte inn 1-1. En dristig journalist spurte van Gaal om å vurdere prestasjonen i lys av at klubben var på jakt etter å finne en ny manager. Det falt ikke i god jord hos van Gaal.

– Nå må jeg si at du kommer til å få sparken i morgen. Hva er navnet ditt slik at jeg kan offentliggjøre det også? Se på konen din. Kanskje du har barn eller en nevø, raljerte van Gaal.

Ville ha kåte spillere:
Van Gaal var i det lystige hjørnet før Europaliga-oppgjøret mot Midtjylland da han snakket om at spillerne må holde sulten oppe selv om man møter en liten klubb.

– Ordet du bruker er strålende. Vilje. Sult. Ofte bruker jeg kåt til spillerne mine. Det stemmer, ikke sant, sa van Gaal og rettet spørsmålet mot Juan Mata.

Nytt kåt-utspill:
Også etter kampen benyttet van Gaal seg av erotiske referanser. Denne gangen på dansk.

– Litt «liderlig». Det er kåt på dansk, gliste van Gaal før han ba om språksjekk hos de danske journalistene.

Fallet som rundet internett:
I 3-2-seieren over Arsenal på Emirates fikk vi se en ny side av van Gaal. Foran fjerdedommeren viste han sin misnøye med at Arsenal fikk et billig frispark. Van gaal kastet seg i bakken til vill jubel på Old Trafford. Episoden gikk ikke uventet sin seiersgang i sosiale medier.

– Jeg er ingen klovn:
En journalist stilte spørsmål om man omsider hadde fått se den virkelige van Gaal etter kåt-uttalelsene og filmingen på sidelinjen mot Arsenal.

– Jeg har gjort det i Mesterliga-finalen før, men på en annen måte. Jeg ble ikke liggende på bakken, men jeg hoppet opp i luften, sa van Gaal.

– Jeg er ingen klovn. Jeg er Louis van Gaal. Jeg er et menneske og en profesjonell manager.

– Det er veldig sterkt av deg
Van Gaal måtte tåle kritikk fra de tidligere United-spillerne Paul Scholes og Rio Ferdinand etter 0-2-tapet for Liverpool på Anfield i Europaligaen. Men manageren var langt fra lysten på å dele sine meninger om uttalelsene etter kampen.

– Du gir ikke din egen mening, så gir du Rio Ferdinands mening. Det er veldig sterkt av deg, sa van Gaal til en journalist.

– Bare lov hvis du driver med sadomasochistisk sex
Det ble hett i kampen mellom United og Leicester i starten av mai. I den første omgangen lugget Robert Huth Uniteds Marouane Fellaini. Belgieren med det volumfylte håret svarte med å plante albuen i ansiktet til Huth. En helt normal reaksjon, mente van Gaal.

– Det er en normal reaksjon. Alle mennesker som blir dratt i håret... Det er bare lov hvis du driver med sadomasochistisk sex, men ikke i andre situasjoner. Og de gjorde flere ganger, sa van Gaal i et intervju etter kampen.