RYGGSKADE: Albin Ekdal har pådratt seg en stygg kuttskade og kan nå risikere å miste sommerens EM. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev
RYGGSKADE: Albin Ekdal har pådratt seg en stygg kuttskade og kan nå risikere å miste sommerens EM. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev Foto: Ivan Sekretarev

Svensk landslagsspiller falt og landet på et glassbord – nå kan EM stå i fare

26-åringen er innlagt på sykehus for å behandle kuttskadene på ryggen.

Hamburg-spiller Albin Ekdal har slitt med skader denne sesongen, men har likevel blitt regnet som et sikkert kort i Erik Hamréns EM-tropp.

Et stygt kutt på ryggen kan imidlertid stå i veien for at midtbanespilleren blir klar til mesterskapet.

Lørdag skal 26-åringen ha falt over et glassbord da Hamburg-spillerne tok til et utested for å feire at de hadde sikret Bundesliga-kontrakten.

– Han er fortsatt på sykehuset. Albin blir bedre, men har fortsatt vondt, sier pressetalsmann Tobias Hauke i den tyske klubben til Expressen.

Talsmannen fremhever samtidig svenskens profesjonalitet og benekter at ulykken hadde noe sammenheng med alkoholinntak.

– Det var veldig trangt og han snublet i en trapp, før han landet på et glassbord. Det er det jeg vet, sier spillerens far, Lennart Ekdal, til Aftonbladet.

Den tyske klubben regner med at Ekdal er tilbake innen tre uker, men både Expressen og Aftonbladet knytter en viss usikkerhet til midtbanespillerens deltakelse i sommerens EM.

– Det er naturligvis svært trist etter en sesong med mye uflaks. Jeg vet hvor mye han har gledet seg til EM, og han håper naturligvis at dette ikke skal hindre ham, utdyper hans far i en sms til Expressen.

Erik Hamrén ventes å presentere sin EM-tropp på onsdag. Dersom ulykken innebærer at Ekdal ikke kan delta i EM, kan han i det minste trøste seg med å være i godt kuttskade-selskap. I 2002 mistet nemlig Santiago Cañizares VM etter å ha tråkket på en knust parfymeflaske.