Leicester feiret tittelen med Bocelli, Vardy-party og festfotball mot Everton

Leicester fikk sin velfortjente hyllest etter klubbens sensasjonelle Premier League-tittel av fansen både før, under og etter kampen mot Everton.

Leicester – Everton 3-1 (2-0):

Leicester hadde dekket til fest på King Power Stadium da Everton kom på besøk.

Klubbens sensasjonelle ligatittel ble feiret med brask og bram både før, under og etter kampen.

På banen leverte Leicester i perioder festfotball mot Everton, og vant fullt fortjent 3-1 takket være to fulltreffere av toppscorer Jamie Vardy og ett mål av klubblegenden Andy King.

På tampen av kampen fikk Everton inn et trøstemål signert Kevin Mirallas.

Se Leicester-spillerne motta Premier League-troféet øverst!

Etter kampen mottok Leicester beviset på det klubben har utrettet i denne eventyrlige sesongen. Kaptein Wes Morgan løftet Premier League-troféet - til ellevill jubel fra fansen, klubbeieren, manager Claudio Ranieri og ikke minst sine lagkamerater.

– Det er helt utrolig og fantastisk. Vi visste vi skulle få troféet etter kampen, og da vi fikk den var det helt fantastisk. Det er dette vi drømmer om som barn. Det er vanskelig å beskrive med ord hva dette betyr, sa Leicester-keeper Kasper Schmeichel etter å ha mottatt Premier League-troféet.

– Vi har fått stående applaus på flere arenaer denne sesongen. Det er som jeg sier, det er en drøm som kommer i oppfyllelse, mente dansken.

Alsaker: – Kan Leicester, kan alle!
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ble nesten rørt over stemningen som hersket på King Power Stadium.

Han gleder seg stort over at Leicester stakk av med Premier League-tittelen på helt sensasjonelt vis.

– Jeg opplever en fantastisk glede med tanke på at de små fremdeles kan yppe seg mot de store i en kynisk og pengestyrt bransje. Vi har jo blir vant til at det dreier seg om de fire-fem største lagene i Premier League sesong etter sesong. Derfor er en sesong som dette en gave til alle. For hvis Leicester kan, så kan alle. Dette er en sensasjon som har ringvirkninger ut i hele den globale fotball-verdenen, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Bocelli: – Jeg ringte dem
Gratis jubileumschips med navnet «Salt & Victory» til samtlige tilskuere og Andrea Bocelli-sang var noe av det Claudio Ranieri og klubbledelsen spanderte før kampen for å feire troféet.

– For å være helt ærlig. Det var jeg som ringte dem. Jeg fikk tak i nummeret til Claudio Ranieri og ringte ham og sa: «Hør her Claudio Ranieri, det er Bocelli og jeg har lyst til å gjøre dette». Han var svært glad, forteller den italienske operasangeren til The Guardian.

Bocelli er kjent for å være en stor fotballsupporter og holder med Inter når han er hjemme i Italia.

Gjennom hele kampen ble suksessmanager Claudio Ranieri hyllet av Leicesters supportere.

– «Ranieri, oh oh oh oh. Ranieri, oh oh oh oh. He comes from Italy, to manage the City», sang Leicester-fansen av full hals.

Vardy startet festen på banen
Det tok bare fem minutter før Vardy startet festen på banen. Igjen var han på rett sted til rett tid og sendte Leicester i ledelsen etter pasning fra Andy King.

25 minutter senere scoret Andy King selv. King ble forøvrig den første spilleren til å vinne både League One, Championship og Premier League med en og samme klubb da Leicester sikret tittelen forrige mandag.

Leicester lekte seg i perioder i første omgang mot Everton. Gjestene var heldige som kun gikk til pause med 0-2 i bagasjen.

I andre omgang fikk Leicester straffe i det 64 minutt etter at Vardy gikk i bakken innenfor Evertons 16-meter. Vardy tok straffesparket selv, scoret sikkert og økte til 3-0-ledelse.

Åtte minutter senere fikk Leicester straffespark igjen. Nok en gang gikk Vardy frem, men denne gangen bommet toppscoreren fra krittmerket.

I sluttminuttene satte Kevin Mirallas inn Evertons trøstemål etter et flott soloraid.

Vardy tilbake
Robert Huth og Danny Drinkwater var ute av Leicesters startoppstilling på grunn av suspensjon, mens Jamie Vardy var tilbake etter å ha sonet to kampers karantene.

Slik startet lagene:

Leicester: Schmeichel, Simpson, Wasilewski, Morgan, Fuchs, Mahrez, King, Kante, Albrighton, Vardy, Okazaki.

Everton: Joel, Oviedo, Baines, Stones, Pennington, Cleverley, McCarthy, Lennon, Barkley, Niasse, Lukaku