Tomålsseier for Viking over Tromsø

Slo tilbake etter cupblemmen mot Vidar.

Viking-Tromsø 2-0

Viking fikk rettet litt på intrykket etter cupfadesen mot Vidar. Hjemme mot Tromsø ble det 2-0-seier og tre poeng etter scoringer av Björn Daníel Sverrisson og Samuel Adegbenro.

Flovik: – Skuffet
– Dette var bra. Det er en vanskelig kamp. Tromsø forsvarer seg bra. Jeg synes vi har god kontroll og ingen panikk. Vi har litt problem med det offensive spillet i perioder. Vi skulle kanskje skapt litt mer, men så har vi noen x-faktorer, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2.

X-faktorene gjør at Viking fortsatt henger med i toppen i Tippeligaen. For Tromsø var de to scoringene på slutten av kampen et slag i ansiktet.

– Dette burde vi holdt ut. Vi er solide defensivt, har kontringer, et skudd i stolpen og sjanser. Med litt presisjon i overgangsspillet og enda mer konsentrasjon defensivt, så hadde vi holdt dette til ett poeng. Skuffet, sier Tromsø-trener Bård Flovik.

– Det er en bra gjennomført bortekamp i 80 minutter, så er det dessverre for dårlig de siste ti.

Sen avgjørelse
De få fremmøtte på Viking Stadion fikk ikke servert noe særlig forverkeri i den første omgangen.

Viking var det dominerende laget og fikk omsider betalt for mye ballinnehav og flere småsjanser etter hvilen. 78 minutter ut i kampen steg innbytter Sverrisson til værs på et innlegg fra Abdisalam Ibrahim og stanget vakkert inn 1-0.

Like etter burde Sverrisson scoret sitt andre i kampen, men islendingen ble stoppet av stolpen to ganger.

Seieren ble sikret da Adegbenro på lekkert vis gjort alt på egen hånd fra høyresiden før han satte inn 2-0.

Tromsø fortsetter dermed å slite stort på bortebane denne sesongen. På fem kamper har "gutan" kun scoret én gang.