Bolt til TV 2: – Jeg vil ha Jürgen Klopp til Manchester United

Verdens raskeste mann mener Louis van Gaal er feil mann for Manchester United.

Kingston, Jamaica/Bergen (TV 2 Sporten): Med tiden 9.58 i Berlin for sju år siden satte Jamaicas friidrettsstjerne Usain Bolt en hittil uslåelig rekord på 100 meter.

Men Bolt er like nesten like godt kjent for å være profilert Manchester United-supporter som verdens raskeste mann.

Verdensrekordholderen både på 100 -og 200-meteren ser hver Manchester United-kamp og har besøkt Old Trafford ved flere anledninger.

Håper van Gaal forsvinner
Overfor TV 2 Sporten innrømmer friidrettsstjernen at han er svært misfornøyd med hvordan favorittklubben har prestert under Louis van Gaales ledelse.

– Det har vært en tøff sesong, som ikke har vært enkel. Jeg er ikke fornøyd, konstaterer Bolt overfor TV 2 Sporten.

29-åringen ønsker et managerskifte på Old Trafford i sommer.

– Personlig vil jeg ikke ha ham med videre. Mange spillere vil ikke komme til Manchester United under van Gaals ledelse, for mange vil ikke spille for ham. Han spiller en annerledes type fotball enn Manchester United har gjort tidligere. Manchester United skal spille angrepsfotball, men han spiller en mer pasningsorientert type fotball. Han er nok en god trener, men personlig vil jeg ikke ha ham i Manchester United, oppsummerer Bolt.

Vil ha Klopp som ny Manchester United-sjef
Noe overraskende og kontroversielt ønsker Bolt at Manchester United skal se mot Anfield i jakten på en ny trener.

– Jeg ønsker meg Jürgen Klopp som ny trener, fordi han i likhet med Sir Alex Ferguson kan bygge lag og han spiller angrepsfotball, slår Usain Bolt fast.

Selv har Usain Bolt i årevis hatt planer om å forsøke seg som profesjonell fotballspiller. De planene har nå sprinteren med seks OL-gull totalt delvis skrinlagt.

Drømmer om å spille på Old Trafford
– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å bli fotballspiller etter karrieren i friidretten. Men å spille fotball betyr at jeg må trene dedikert år etter år etter friidrettskarrieren. Og det kommer nok ikke til å fungere for meg, sier Bolt til TV 2 Sporten og smiler lurt.

Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om en gang får spille i Manchester Uniteds røde trøye på Old Trafford.

– Det er jo favorittlaget mitt, og om jeg for spille én eller to kamper for dem en gang, så ville jeg selvsagt blitt veldig, veldig fornøyd, sier superstjernen fra Jamaica.