Slik overtalte «Zucca» New York Rangers til å la ham spille VM

Mats Zuccarello Aasen møtte resten av ishockeylandslaget tirsdag, før avreise til VM i Moskva.

Gardermoen (TV 2) Mats Zuccarello Aasen møtte resten av hockeylandslaget på Gardermoen tirsdag formiddag.

Etter en hilserunde stilte han opp for å prate med det fremmøtte pressekorpset.

«Zucca» gleder seg til å spille VM for Norge, hans første VM siden 2010.

– Det føles som man skal til sitt første VM nesten, så det kribler litt i magen og man er jo litt nervøs. Det er moro å være tilbake på landslaget. Jeg skulle helst kommet litt lengre i sluttspillet i NHL, men når det ikke ble sånn er det en bonus å få bli med på landslaget, sier 28-åringen.

Nordmannen overtalte klubben

Han måtte overtale New York Rangers til å la ham spille mesterskapet.

– Jeg forklarte at jeg ikke hadde spilt på en stund og ville være med. De skjønte det. Det har vært mye hockey og kommer til å bli mye hockey fremover, så de ville helst at jeg skulle lytte til kroppen og slappe av. Men jeg føler meg pigg og har lyst å være med, fortsetter han.

Selv om New York-klubben ikke ønsket at han skulle spille mesterskapet, forteller nordmannen at han selv fikk det siste ordet.

– Jeg hadde hele tiden i mine tanker at jeg ville spille, men man må ta til etterretning hva klubben sier. For det er jo de som bestemmer til syvende og sist. Jeg hadde en telefonsamtale med dem, men da jeg la på måtte jeg bare ringe tilbake og si at jeg hadde bestemt meg. Jeg forklarte situasjonen, og at jeg hadde lyst til å være med siden jeg ikke hadde vært med på lenge. Så de skjønte det, og støttet meg etterhvert, forklarer han.

– Så du fikk selv lov til å ta avgjørelsen?

– Ja.

Han føler ikke ekstra press for å måtte gå foran i laget.

– Ingen klarer noe alene, så det er ikke sånn at jeg går her og tror at jeg skal spille Norge til VM-gull. Jeg tror det er større for meg å være med her, enn at det er viktig at jeg er med. Norge er et kollektiv, men jeg må gjøre min rolle best mulig. Det er å prøve å bidra offensivt. Men å forsvare seg er også viktig. Vi må forsvare oss godt, og så tar vi det derfra, sier han.

Tollefsen er spilleklar

Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen pådro seg en vridning i kneet, og måtte hjelpes av isen i treningskampen mot Frankrike fredag.

Han skal likevel være spilleklar til åpningskampen mot Danmark lørdag.

– Det går greit. Det kommer til å gjøre vondt, men jeg må jo spille. Det er den viktigste kampen i VM, sier Tollefsen til TV før avreise til Moskva.

Landslagslege Ole Fosse bekrefter Tollefsens uttalelser.

– Per nå kan jeg ikke se at noen av spillerne ikke skal være istand til å spille på lørdag. Det går bra Tollefsen. Hvis ingenting endrer seg gir jeg han klarsignal til å spille, sier Fosse overfor TV 2.

Norge åpner VM mot Danmark på lørdag, 16.15 lokal tid.