Sensasjonen er et faktum: Denne scoringen av Eden Hazard sikret Leicester Premier League-tittelen

Leicester er Premier League-mestere etter en eventyrlig sesong.

Chelsea - Tottenham 2-2:

Søndag lyktes ikke Leicester med å sikre seg Premier League-tittelen mot Manchester United.

Mandag kunne blåtrøyene få hjelp av et annet lag i blått. Så lenge Chelsea tok poeng hjemme mot Tottenham ville Leicester være mester.

Se TV2.nos direktesending etter kampslutt på Stamford Bridge!

Og eventyrfortellingen om Leicester ble fullbyrdet. Scoringene fra Harry Kane og Son Heung-min gjorde at det lenge så lyst ut for Tottenham.

Men Chelsea snudde det i andreomgang etter scoringer fra Gary Cahill og Eden Hazard.

Se scoringen til Eden Hazard øverst i saken!

Etter en tett og jevn kamp med mange dueller og kontroverser endte det 2-2. Det betyr at sensasjonen et faktum. Leicesters magiske sesong ble kronet med tittelen i Premier League.

– Har ikke vært noe som ligner dette jordskjelvet i moderne tid

En av tidenes prestasjoner. For Leicesters magiske sesong har forbløffet fotballekspertene gjennom hele sesongen.

– Det er helt vanvittig. Jeg har fått det spørsmålet mange ganger det siste halve året om det er den største overraskelsen i idrettshistorien. Det er fort gjort å bli historieløs, men jeg mener at det er det, sa Petter Myhre i TV 2s studio etter sensasjonen var et faktum.

– Begrunnelsen for det er at det er i en idrett som går over ti måneder. Det er over 38 kamper. Det er en slik enorm lang periode de skal være i form. Hellas som vant EM og Danmark vant EM. Det var over en kort periode. Eller Bradbury som vant OL-gull. Men det var over to dager og to løp. Det er ti måneder med kamper, som gjør at dette er tidenes overraskelse etter min mening, fortsatte TV 2s fotballekspert.

Også Drillo har latt seg imponere av Leicester denne sesongen.

– Jeg er etter hvert blitt en gammel mann, og om de skulle vinne, så vil i hvert fall ikke jeg ha sett maken til en større fotballsensasjon noensinne, sa tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen til TV 2 tidligere i vinter, og fikk støtte av TV 2s Davy Wathne:

– Det har selvsagt vært overraskende ligamestere i mange land – også der maktforholdene er stabile og en gruppe gjengangere stort sett deler titlene mellom seg. AZ og Twente i Nederland for eksempel (der Ajax, Feyenoord og PSV normalt tar seg av gullet). Men i de største og mektigste fotballnasjonene – Tyskland, England, Italia, Frankrike og Spania – har det ikke vært noe som ligner dette jordskjelvet i moderne tid og etter at pengene resulterte i stabile maktstrukturer. Det vil være den uten sammenligning største sensasjonen i moderne fotballhistorie, fastslo Wathne da.

Trodde på nedrykk

Leicesters supporterleder trodde mer på nedrykk enn at laget hans skulle ta en tittel.

– Det er helt uvirkelig. Jeg har holdt med Leicester i nesten 50 år, og jeg har aldri drømt om å vinne ligaen, sa leder for Leicesters norske supporterklubb, Per Arne Hansen, til TV 2 for få dager siden.

Da TV 2 snakket med ham før runden visste han ikke hvordan han skulle feire et eventuelt gull. Nå som laget har gått helt til topps har han forhåpentligvis funnet ut av det.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal reagere. Jeg hadde jo regnet med at det skulle bli nedrykk før sesongen, sa Hansen.

Klasseskillet er enda større

Også Erik Thorstvedt er imponert over Leicesters sesong. Dette sa han til TV 2 tidligere i sesongen:

– Vi har jo hatt et par overraskende EM-vinnere, i Danmark og ikke minst Hellas. Men selv ikke de var 5000/1 i odds, sa Thorstvedt, før han fortsatte:

– Jeg ser at mange drar fram Brian Cloughs Nottingham Forest, som vant ligaen som nyopprykket lag i 77-78. Leicester er jo ikke nyopprykket, men klasseskillet i engelsk fotball er enda større nå. En midtstopper på Manchester City koster dobbelt så mye som hele laget til Leicester