Nordlie klar for norsk 2. divisjonsklubb

Tom Nordlie blir ny hovedtrener i Skeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2. divisjonsklubben Skeid blir neste stoppestedet for Tom Nordlie.

Det bekrefter styreleder Erling Geir Iversen på en pressekonferanse tirsdag.

– Vi har innkalt til denne pressekonferansen for å annonsere at Tom Nordlie blir ny trener i Skeid.

Ørjan Valla har ledet Skeid i sesongåpningen. Laget står med sju poeng på fire kamper, men etter tapet mot Tromsdalen fikk Valla beskjed om at han ville bli erstattet.

«Tiden min som hovedtrener i Skeid er over. Etter overtidstapet mot TUIL fikk jeg den endelige beskjeden at jeg blir erstattet av en mer rutinert trener, som vil øke sjansene for å bli topp 7», skrev Valla på sin Facebook-side.

– Ønsker ikke skvise noen ut

– Da navnet til Tom Nordlie dukket opp, ble det utrolig interessant for oss. Da tok vi umiddelbart kontakt med nåværende trener Ørjan Valla og opplyste om situasjonen, sier Iversen.

– Valla var klar på at han da ikke ønsket å være med videre, og vi ble enige om å avslutte samarbeidet mandag, sier han videre.

Nordlie poengterer at han ikke har til hensikt å presse noen ut av klubben.

– Jeg ønsker ikke å skvise ut noen for å bli trener i 2. divisjon. Med all respekt for klubben og historien til klubben, sier han.

Videre forteller den ferske Skeid-treneren at han vil kombinere trenerjobben med jobb i NRK.

– Jeg har fortsatt en deltidsjobb i NRK som jeg kommer til å fullføre, blant annet skal jeg kommentere EM. Det medfører at jeg mister fem kamper med Skeid, sier Nordlie.

Nordlie forteller at han likevel ser på timingen for å ta over som god.

– Det er ikke sikkert det hadde passet for både meg og Skeid ved en annen anledning, så vi får bare gratulerer både meg og klubben, sier Nordlie.

Sikter mot OBOS-ligaen

Med Nordlie bak rattet sikter Skeid på sikt å ta steget opp i OBOS-ligaen.

– Målet er å bli blant de sju beste slik at vi beholder plassen foran neste år, så får vi ta en samtale da om hvordan dette har vært og ambisjoner videre, sier han.

– Dette er kanskje den verste divisjonen å være trener. For du trener og krever nesten like mye av spillerne som du gjør i OBOS- og Tippeligaen, men de har jobb og studier ved siden av. Det erfarte jeg da jeg trente Avaldsnes i Toppserien i fjor, sier han.

Likevel tror Nordlie at det er gode muligheter for å ta Skeid opp i divisjonene, og henter inspirasjon fra en ikke ukjent solskinnshistorie.

– Når man ser til Leicester nå så kan man se at det er mulig å utrette ting uten for stor kapital, sier Nordlie.

– Skeid er stor på human kapital, og det apparatet klubben har matcher mange andre klubber jeg har trent, sier han.

54-åringen tar med seg verdifull erfaring fra et lass av Tippeliga- og 1. divisjonsklubber.