Tromsø 1-0 Brann

Tromsø trengte sårt en opptur etter tre strake tap og fryktelige 1-12 i målforskjell.

Takket være 90 minutters knallhard laginnsats og et tidlig mål av Sofien Moussa, ble det også tre svært etterlengtede poeng for Bård Floviks mannskap.

– Jeg er veldig glad. Dette var mitt tredje mål. Det var godt for meg og godt for klubben etter de siste ukene, sier matchvinneren til TV 2 etter kampen.

– Det ble en tøff kamp for oss. Vi slet med rytmen etter det tidlige målet. Vi kunne fort fått med oss et poeng, men det gjorde vi ikke, oppsummerer Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Tidlig Tromsø-mål

Etter tre strake Tromsø-tap og to strake Brann-seiere, var det to lag med helt ulike utgangspunkt som møttes på Alfheim søndag kveld.

I åpningsminuttene var det likevel lite som skulle tilsi at de to lagene holdt til i ulike ender av (form)tabellen.

Tromsø tok umiddelbart føringen da Sofien Moussa, etter sju minutter, dro seg fri på bakre stolpe og omsatte Aron Sigurdarsons innlegg til mål.

Etter seks baklengsmål mot Aalesund forrige helg kunne det også se ut til at Bård Flovik hadde fått orden på forsvaret. Brann var nemlig langt unna å skape de helt store sjansene før pause.

Tøffe tak

– Dette er en kamp for menn, og det er en kamp vi er i ferd med å tape, konkluderte Branns Vadim Demidov i pausen.

En kamp for menn var det også i aller høyeste grad. Like før pause barket Branns Acosta sammen med målscorer Sofien Moussa, som mente han hadde fått costaricanerens albue i ansiktet.

Huseklepp og Orlov ble erstattet av Steffen Lie Skålevik og Kristoffer Larsen ved pause, men byttene ga ikke gjestene et umiddelbart løft.

Med 20 minutter igjen kom derfor superinnbytter Azar Karadas inn for Mads Hvilsom, som nok en gang var svak.

Tromsø falt dypere ned i eget forsvar mot slutten av kampen, men Brann klarte aldri å etablere et ordentlig trykk mot hjemmelagets mål. Nærmest utligning var innbytter Azar Karadas med to headinger like før slutt.

– Vi fortjente å vinne kampen. Jeg synes vi burde punktert kampen da Brann ga bort så mye rom. Det ble litt ekkelt da de fikk så mye tyngde på topp, sier Flovik om Branns desperate sluttspurt.