Manchester United stoppet Leicesters tittelfest

Kampen om Premier League-tittelen er ennå ikke avgjort etter 1-1 på Old Trafford.

Manchester United-Leicester 1-1

Champagnen må settes på kjøl en liten stund til for Leicesters sensasjonsgutter.

Blåtrøyene måtte vinne på Old Trafford dersom Premier League-tittelen skulle bli deres, men Manchester United satte en effektiv stopper for tittelfest for Claudio Ranieris mannskap.

Viktig poeng
1-1 ble resultatet på Drømmenes teater etter en intens batalje. Anthony Martial og Wes Morgan stod for scoringene, mens Danny Drinkwater pådro seg rødt kort like før full tid.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Selv om det ikke ble fest søndag, kan Leicester bli ligamester allerede førstkommende mandag dersom Tottenham ikke makter å slå Chelsea i London-derbyet på Stamford Bridge.

– Jeg bryr meg ikke om hvordan vi vinner det, bare at vi vinner. Tottenham er et godt lag, men de møter et tøft lag i Chelsea. Det er ikke over. Tottenham er i stand til å dra til Stamford Bridge og få et godt resultat, sier Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

Åtte poeng skiller Leicester og Tottenham (én kamp mindre spilt) med to serierunder igjen av sesongen.

Premisset enkelt: Tottenham har ikke råd til å gi fra seg poeng i sine tre siste kamper. For Leicester er én seier til å sikre ligatittelen.

Når kampen om tittelen kan avgjøres i London mandag kveld, blir det ikke med Ranieri foran TV-skjermen.

– Jeg ønsker å se kampen, men jeg tror jeg er på flyet tilbake fra Italia. Kanskje jeg vet resultatet når jeg lander, sier Ranieri.

For Uniteds del var søndagens 1-1-resultat to poeng tapt i kampen om en topp fire-plassering. Avstanden opp til byrival City er på fire poeng før deres kamp mot Southampton søndag kveld.

– Det blir tøft nå. Vi følte at vi måtte vinne denne kampen. Vi må stole på andre lag. Det blir vanskelig, men vi skal fortsette og prøve å vinne kampene våre, sier Wayne Rooney.

– Vi spilte en av våre beste kamper for sesongen. Det var ikke nok. Vi skapte mange sjanser, men vi må score, sier Manchester United-manager Louis van Gaal.

Slik var kampen:
Kampbildet i åpningsminuttene overrasket ingen. Leicester lå lavt og kompakt, mens Manchester United tok fullstendig eierskap i ballen.

Men den vanligvis kompakte Leicester-forsvarsmuren slo sprekker etter bare sju minutter. Høyreback Antonio Valencia brukte utsiden av venstrefoten til å finne en umarkert Anthony Martial på bakerste stolpe. Den unge franskmannen var sikker som banken da han bredsidet inn 1-0-ledelse for vertene.

Leicester yppet seg da Riyad Mahrez fant Shinji Okazaki like etter, men det var United som var klart farligst. Like før kvarteret var passert kunne Leicester takke Kasper Schmeichel for at det ikke stod 2-0 til United. Den danske burvokteren var lynraskt nede og fikk stoppet skuddet til Jesse Lingard.

Etter å ha blitt fullstendig utspilt i de første 15 minuttene slo Leicester nådeløst effektivt tilbake. Danny Drinkwater slo et frispark inn i feltet der kaptein Wes Morgan viste muskler. Midtstopperen stanget inn 1-1 til ellevill blå jubel på Old Trafford.

Mener Leicester skulle hatt straffe
Like før pause ropte samtlige i blått på straffe da Mahrez gikk i bakken da han forsøkte å komme seg forbi Marcos Rojo. Dommer Michael Oliver valgte imidlertid å holde fløyten borte fra munnen.

– Dette er et straffespark. Rett og slett. Han hindrer Mahrez, oppsummerte Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Spillet var langt mer åpent i den andre omgangen. Leicester tok mer tak i ballen og produserte flere småsjanser, men avslutningene var ikke gode nok til å overliste David de Gea i United-målet.

Den første store sjansen i den andre omgangen tilfalt Manchester United og Chris Smalling. Midtstopperens heading etter Wayne Rooneys innlegg ble imidlertid stoppet av stolpen.

Bare fire minutter før slutt ble det dramatikk på Old Trafford. Danny Drinkwater dro Memphis Depay i bakken og pådro seg sitt andre gule kort. Leicester måtte dermed avslutte kampen med ti spillere.

United presset på for 2-1-scoringen, men Leicester stod imot presset.

Dermed er kampen om Premier League-tittelen ennå ikke avgjort.