Ayew senket svakt Liverpool

Liverpool stilte med tidenes yngste startellever i bortetapet for Swansea.

Swansea-Liverpool 3-1

Med sin yngste startellever i Premier League-historien og tankene rettet mot torsdagens semifinale i Europaligaen fikk Liverpool svi mot Swansea.

En meget frisk André Ayew feiret at han fredag ble far med to scoringer i det som endte med 3-1-seier for waliserne.

Christian Benteke scoret Liverpools eneste mål i en svak forestilling av de rødkledde, som gjorde hele åtte endringer på laget som spilte mot Villarreal i Europaliga-semifinalen torsdag.

Dermed fikk spillere som Pedro Chirivella, Sheyi Ojo, Danny Ward, Brad Smith, Kevin Stewart og Sheyi Ojo sjansen fra start i en ellever med en snittalder på 23 år og 218 dager. Det er ifølge Gracenote tidenes yngste startellever for Liverpool i Premier League.

Slik var kampen:
Liverpools unge startellevere hadde store problemer med å henge med Swanseas hurtige og aggressive spill i starten av oppgjøret. André Ayew var meget frisk i åpningen og skapte flere småsjanser, før han etter 20 minutter steg til værs på en corner.

Avleveringen fra Gylfi Sigurdsson var strålende, og Ayew kom seg fri fra Daniel Sturridges passive markering. Enkelt og effektivt stanget Ayew inn 1-0.

Liverpools unggutter fortsatte å gjøre feil sentralt i banen, og halvtimen ut i kampen slo Swansea til igjen. Jack Cork jobbet hardt og vant ballen i duell med Philippe Coutinho. Fra like utenfor sekstenmeteren sendte midtbanespilleren i vei en strålende avslutning mot målet til Danny Ward. Sisteskansen var sjanseløs på ballen som suste vakkert og utagbart inn til 2-0-ledelse for svanene.

Det var ikke mye å rope hurra for i Liverpool-svingen etter den første omgangen. Et forsøk på en chip fra Sturridge ti minutter før pause var det nærmeste gjestene kom i de første 45 minuttene.

– Det har vært en sjokkerende omgang av Liverpool. Sjokkerende, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio i pausen av kampen.

Klopp tok grep i pausen og erstattet Pedro Chirivella og Philippe Coutinho med Christian Benteke og Lucas Leiva.

Scoringer og rødt kort
Det ga avkastning like etter at timen var passert. Sheyi Ojo svingte en corner inn i feltet og fant Christian Benteke. Spissen kom seg fri fra Sigurdsson og stanget inn reduseringen.

Men bare minutter senere rotet Liverpool det til igjen. Denne gangen var det Lucas som mistet ballen på egen banehalvdel. Kluss i forsvaret ga Ayew muligheten – den tok han godt vare på. Med et presis avslutning sendte han ballen i nettet til 3-1 med sin tiende scoring for sesongen.

Vondt ble til verre for Liverpool da Brad Smith pådro seg sitt andre gule kort med kvarteret igjen av kampen etter å ha stoppet Kyle Naughton på en overgang.

Med ti spillere på banen måtte Liverpool konstatere at Swansea stakk av med seieren.