Hevder Ranieri får 80 millioner i gullbonus

Treneren kan smile hele veien til banken om Leicester vinner Premier League.

Se Manchester United - Leicester på TV 2 Sport Premium søndag kl. 15.05!

Den italienske sensasjonsmanageren skal ha en klausul i sin kontrakt som omhandler seriemesterskapet på øverste nivå i England. Klausulen skal sikre 61-åringen 5 millioner pund dersom laget hans vinner serien, noe som tilsvarer rett i underkant av 60 millioner norske kroner.

Det er The Times som fredag omtaler trenerens økonomiske gevinster.

Totalt 80 mill. i bonus
Som om det ikke var nok, har han også et separat tillegg som vil gi 100.000 per posisjon laget klatrer over 18.-plassen. Med førsteplass, tilsvarer det om lag 20 millioner kroner i tillegg.

Summene er svimlende, og klubben hadde neppe sett for seg at det ble nødvendig å punge ut fullt så mye bare i tilleggs-utbetalinger når kalenderen viste august 2015. Likevel betaler de nok gladelig beløpet dersom de til slutt skulle lykkes med den elleville bragden å vinne seriegull.

Grunnlønn på 20 mill.
Grunnlaget for den mange klausulene Ranieri fikk i kontrakten, var først og fremst for å gjøre det enklere å skille lag dersom han feilet. Det var åpenbart unødvendig for partene å bekymre seg for, med fasit i hånd.

I utgangspunktet rapporteres det at ringreven har en grunnlønn på om lag 20 millioner kroner.

For en stund siden ble den tidligere Chelsea, Juventus, Monaco, Roma- og Hellas-treneren spurt om eventuelle klausuler som utløses ved seriegull. Den gang var han, ikke overraskende, veldig ordknapp.

– Jeg vet ikke om spillerne får bonuser, men det synes jeg det burde være. Uansett ville jeg ikke fortalt pressen om noen klausuler dersom jeg visste om noen, sa han da.

Mye tyder dermed på at suksess-treneren vil ha til salt i grøten i overskuelig fremtid.

Leicester trenger tre poeng på sine siste tre kamper for å sikre seriemesterskapet.