LEI: Det har stormet rundt Mathieu Valbuena det siste året. Begeret hans skal ha rent over da en supporter konfronterte han på gata. FOTO: Scanpix
LEI: Det har stormet rundt Mathieu Valbuena det siste året. Begeret hans skal ha rent over da en supporter konfronterte han på gata. FOTO: Scanpix Foto: Remy Gabalda

Avis: – Fransk landslagsstjerne angrep handikappet supporter

Mathieu Valbuena skal ha klikket fullstendig etter offentlig konfrontasjon.

Landslagskompis Karim Benzema ble i november siktet og varetektsfengslet for medvirkning til utpressing av Valbuena. Kompiser av Real Madrid-stjernen skal ha krevd 150.000 kroner for å ikke publisere en sextape som Valbuena og hans kone har spilt inn. Benzema skal ha spilt en rolle i utpressingen.

– Valbuena så svart

I følge Daily Mirror skal begeret ha rent over for den kortvokste vingen da en Lyon-supporter gikk bort til han for en stund tilbake.

Supporteren, referert til som «Yousef», ertet Valbuena og slang meldinger om sextape-skandalen. Landslagsspilleren skal ha reagert med å knuse supporterens telefon i bakken, før han skjelte ut vedkommende med en voldsom tirade.

– Valbuena så svart og klikket på meg. Han gikk først mot meg slik at det så ut som om han skulle slå meg, og ropte hva jeg drev med, sier «Yousef».

– Han sjikanerte meg og var svært aggressiv. Mobiltelefonen ble stjålet rett fra hendene mine. Han ville gi den til andre, men da ingen ville ha den, moset han den heller i bakken. Han fornærmet meg som en idiot og sa «son of a bitch, f*** your mother».

Traumatisert av hendelsen

– Jeg synes det var veldig upassende. Jeg snakket kanskje litt høyt om Valbuena og om sexvideoen, men han mistet hodet fullstendig og skulle ikke oppført seg slik, når han tross alt er en offentlig person.

Den 38 år gamle supporteren er visstnok hjerneskadet og arbeidsledig.

– Videre slo han meg. Jeg er faktisk enda mindre enn Valbuena og sårbar, selv om jeg det ikke synes at jeg er handikappet. Han måtte bli stoppet av sikkerhetsfolk og traumatiserte meg. Jeg har ikke fått sove etter hendelsen, og legen min har måttet skrive ut antidepressiva.

Ønsker unnskyldning

Til slutt kommer han med en oppfordring til landslagsspilleren.

– Jeg ber om å få en unnskyldning fra Valbuena og gjerne en erstatning for mobiltelefonen. Situasjonen dominerer tankene mine døgnet rundt.

Det er uvisst hvilke etterspill hendelsen vil føre til.

Karim Benzema er utestengt fra landslaget mens han er anklaget for utpressing og får ikke spille EM på hjemmebane i sommer.

Dette til tross for at han påstår å ha hatt en «hjelpende» rolle overfor sin landslagsmedspiller.

10. juni spiller Frankrike mot Romania i EMs åpningskamp.