Overtidsscoring senket Liverpool

Klopp om feirende Villarreal-spillere: – Beklager, dere må til Anfield.

Villarreal-Liverpool 1-0

Saken oppdateres med høydepunkter.

Liverpool så ut til å ha sikret seg et greit utgangspunkt før returmøtet på hjemmebane i Europaligaens semifinale da Villarreal satte en støkk i Klopps disipler på overtid.

To minutter etter at ordinær tid var ute kontret spanjolene seg gjennom Liverpools forsvar.

En krossball til Denis Suárez, som lekkert tok med seg ballen videre og serverte innbytter Adrian Lopez på blank kasse. 1-0, og Villarreal har tatt initiativet.

– Det var den eneste feilen vi gjorde i hele kampen. Vanligvis spiller de bedre fotball, men de klarte det ikke i dag fordi vi var gode, sier Jürgen Klopp i et intervju vist på MAX etter kampen.

– Det er ikke for smart å slippe inn et mål i det 92. minutt, men da de feiret etter kampen tenkte jeg: «Beklager, men dere må reise til Anfield neste uke. Vi er bare halvspilt.»

Et ettmålstap er ingen krise, men Liverpool hadde sine muligheter til å få et viktig bortemål for seg selv.

Nå holder dagens tapere motet oppe med å huske den utrolige kampen mot Borussia Dortmund i kvartfinalen.

– Vi viste mot Dortmund at vi kan svare på dette. Vi må lære av det vi gjorde feil, så må vi gjøre den samme kampen som vi gjorde den gangen, sier Kolo Touré.

Sjansefattig førsteomgang - så stolpetreff

Joe Allen leverte tidlig skremmeskudd for Liverpool, men ellers var det defensive trygghet som stod i høysetet for gjestene den første omgangen.

Derfor var heller ikke spanjolene særlig truende.

Førti sekunder ut i andre omgang traff Cedric Bakambu stolpen med et hodestøt etter et hjørnespark.

Det ble ikke startskuddet på stormangrep mot lagenes mål, akkurat, men etter 20 minutter stod det 1-1 i stolpetreff.

Roberto Firmino ble frispilt i feltet, men skuddet fra skrått hold ble fluktet videre i stolpen av Sergio Asenjo i hjemmelagets mål.

Åpnet seg opp

Mot slutten fikk begge lag store sjanser.

Først vertene: Bakambu testet Simon Mignolet fire minutter før slutt, men Liverpool-keeperen var med på notene med en strålende redning.

På en påfølgende corner fikk Liverpool en god mulighet da Alberto Moreno stormet gjennom forsvaret på en kontring. Moreno ble forstyrret nok til at han sendte ballen langt utenfor.

Det var altså før Villarreal satte inn vinnermålet, fikk hendene på rattet før returmøtet.

– De er vanskelig å bryte ned, men vi har scoret mye mål siden jul, så forhåpentlig kan vi gjøre det foran våre egne fans, sier skuddstopper Simon Mignolet.