TAPTE: Magnus Carlsen gikk på sitt første tap i Altibox Norway Chess da han i åttende runde tapte mot Levon Aronian.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TAPTE: Magnus Carlsen gikk på sitt første tap i Altibox Norway Chess da han i åttende runde tapte mot Levon Aronian. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Carlsen etter stygt tap: – Ganske mye gikk galt i dag

Magnus Carlsen gikk på et stygt tap mot Levon Aronian og ble tatt igjen i sammendraget.

Magnus Carlsen gikk på sitt første tap i Altibox Norway Chess i nest siste runde av storturneringen. Med sorte brikker hadde han lite å stille opp med mot armenske Levon Aronian (33).

– Hva skal man si? Ganske mye gikk galt i dag, sa en tydelig oppgitt Carlsen etter partiet.

Verdensmesteren ble dermed tatt igjen på sammenlagt-tabellen - og ligger én runde før slutt likt med blant annet dagens motstander.

Også Maxime Vachier-Lagrave, Pentyala Harikrishna og Veselin Topalov har sjansen til å komme opp på samme poengsum dersom de vinner sine partier.

Det ligger dermed an til en thriller-avslutning på Altibox Norway Chess - turneringen verdensmesteren aldri før har klart å vinne.

Følg de pågående partiene her!

Høyt tidsforbruk
Allerede i åpningsfasen gikk det galt for Magnus Carlsen. Etter en engelsk åpning fra den 33-årige armeneren, transporterte partiet til en anti-Grünfeldt via en Reti-oppstilling. Verdensmesteren brukte mye tid, og i det åttende trekket kom den første rare avgjørelsen.

– Det er en åpning hvor det er vanskelig at det skal gå så galt. Likevel gjorde jeg flere dårlige valg, sa verdensmesteren i TV 2s sjakkstudio.

På brettet ble han stadig dyttet bakover av Levon Aronian, og forsvaret verdensmesteren satte opp virket ikke å fungere i det hele tatt.

– Jeg hadde flere muligheter til å bli stående litt dårligere, men jeg ville utlikne helt. Jeg undervurdert flere av hans trekk samtidig som mine var dårligere enn jeg hadde trodd, sa Carlsen videre.

Etter bare drøye to timer og under førti trekk måtte han kaste inn håndkleet. Da hadde han gjort en rekke tabbetrekk - og armeneren hadde utnyttet dem på eksemplarisk vis.

– Det er en god motstander i dag, men han skal jo aldri i verden få det så lett som han fikk det i dag, sa en fattet 25-åring i studio.

Niende og siste runde spilles fredag klokken 16.00. Da har verdensmesteren hvite brikker mot Pavel Eljanov. Partiet sendes på TV 2 Sportskanalen, Sumo og tv2.no.

Artikkelen oppdateres!