Aleesami om kompisens stunt: – Det kan ikke forsvares

Men Haitam Aleesami tror han og Mats Roselli Olsen kommer til å le av det om noen år.

Mats Rosseli Olsen har skapt overskrifter etter at den norske landslagsspilleren i ishockey stormet banen i IFK Göteborgs møte med Malmö onsdag kveld.

Men ingen ble mer overrasket enn Haitam Aleesami, som rettmessig var på banen som IFK Göteborgs venstreback.

– Jeg ble sjokkert, sier Aleesami til Aftonbladet dagen etter hendelsen.

– Kan ikke forsvares

Den norske landslagsspilleren i fotball innrømmer imidlertid at han lo av Rosseli Olsens svar da han konfronterte kompisen med hva i alle dager han drev på med.

Han kan imidlertid ikke le av det i dag.

– Nei, det Mats gjorde kan ikke forsvares. Han brøt reglene og han vil be om unnskyldning til alle som ble berørt av hendelsen, sier Aleesami.

Kompisen, som er anmeldt for ordensforstyrrelse, beklaget selv via en pressemelding tidligere i dag.

– Jeg vil be supportere, Frölunda HC og IFK Göteborg om unnskyldning for det som skjedde i går kveld, sier Rosseli Olsen i en pressemelding.

– Det var ment som noe positivt, men jeg forstår at det kan oppfattes på en annen måte og jeg angrer veldig. Jeg er inneforstått med at jeg kommer til å bli utestengt fra Gamla Ullevi og kommer til å ta fullt ansvar for det som skjedde på alle områder.

KONFRONTASJON: Haitam Aleesami spør kompis Mats Roselli Olsen hva han driver med. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
KONFRONTASJON: Haitam Aleesami spør kompis Mats Roselli Olsen hva han driver med. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Foto: Adam Ihse/tt

– Hockeyhumor

Saken får ingen sportslige konsekvenser for Roselli Olsen som får fortsette i klubben Frölunda og blir med Norges tropp til VM i ishockey.

Han kan imidlertid vente seg en reprimande og bøter fra flere hold.

Hendelsen har fått blandede reaksjoner. Noen mener det er uskyldig moro, mens andre ser mer alvorlig på faren forbundet med banestorming og sikkerheten på store idrettsarrangement.

– Noen syns det er morsomt. Noen sier at: «Han har ikke slått ned noen, han har sprunget inn på banen og scoret et mål, ikke noe mer enn det.» Men kanskje er det mer hockeyhumor enn fotballhumor. Det her har jo fått mye oppmerksomhet, men hovedsaken er jo at kampen ble avbrutt etter at en IFK-supporter kastet et knallskudd inn på banen, sier Aleesami.

Det var etter at kampen var stoppet at Rosseli Olsen sprang ut på banen og satte en ball i det tomme målet.

Bråket som stoppet kampen

Ifølge videobevis ble knallskuddet kastet med viten og vilje mot Malmös Tobias Sana. De skyldige kastet kinaputten mot Malmö-spilleren akkurat i riktig tidspunkt for å lande nærmest mulig.

– Det var ikke en tilfeldighet, sier politisjef i Göteborg, Erik Nord.

Sana svarte med å kaste det ene hjørneflagget mot tribunen. En avgjørelse han kaller «den dummeste han har gjort i hele sitt liv».

Spilleren traff to tilskuere med flagget: en 25-åring og en 12-åring. Den eldste av de to mener Sana bør politianmeldes for hendelsen. Jakob (25) sier til Aftonbladet at han vurdere å anmelde spilleren, men mener enten politi eller klubb bør gjøre det selv.

– IFK burde anmelde det. Han skader folk i publikum og framfor alt treffer den uskyldige barn, sier han.