Leicester City's Marc Albrighton (third right) celebrates scoring his side's fourth goal of the game against Swansea City.
Leicester City's Marc Albrighton (third right) celebrates scoring his side's fourth goal of the game against Swansea City. Foto: Nigel French

Leicester-fan glemte å satse på laget sitt som seriemester for første gang på 20 år – går glipp av 1,2 millioner kroner

John Micklethwaite valgte feil sesong å bryte tradisjonen på.

Leicester-supporteren forteller at han nesten ikke klarer å glede seg over at laget hans styrer mot et sjokkerende seriemesterskap i Premier League.

Ble glemt i flytte-kaos

Siden 1996 har 53-åringen nemlig satset 20 pund, (ca 240 kroner) på at Leicester blir seriemestere hver sesong.

Men da han flyttet til New York forrige sommer, ble tradisjonen brutt på grunn av alt som skulle gjøres og huskes på i flytteprosessen. Det angrer Micklethwaite bittert på den dag i dag, da Leicester ser ut til å cruise mot seriegullet.

– Jeg pleiet å satse penger med hjertet fremfor med hodet. Jeg ønsker jo at laget skal vinne så mye som mulig, men tenkte naturligvis at det aldri skulle bli mulig å ta seriemesterskapet. Det ble en fast greie jeg alltid gjorde mot slutten av sommeren for å markere håp og lojalitet mot laget i mitt hjerte - med en liten følelse av å spille lotto, sier Micklethwaite til The Sun.

Kostbar miss

Han forteller at det tok litt tid å ta innover seg hvor mye penger han kom til å gå glipp av.

– En stund brydde jeg meg ikke så mye om at jeg glemte å satse penger fordi jeg feilberegnet oddsen. Jeg trodde jeg skulle gå glipp av ca. 10.000 pund (120.000 kroner), mens jeg faktisk misser hele 100.000 pund (1.200.000 kroner). Det er flaut, og dessuten fryktelig surt.

For det ser ut til å bli en voldsomt kostbar miss. Før sesongen sto oddsen på Leicester som seriemester til enorme 5000. Med en innsats på 20 pund, kunne supporteren altså innkassert hele 1.2 millioner kroner ved å holde på tradisjonen.

De pengene kan han se langt etter nå.

Micklethwaite har fulgt Leicester-laget tett og vært fast på stadion siden 1970-tallet.

Denne helgen kan Leicester sikre Premier League-tittelen ved å vinne bortekampen mot Manchester United.