Rosseli Olsen ber om unnskyldning

Mats Rosseli Olsens banestorming får ingen konsekvenser for hans VM-deltagelse. Nå ber han om unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosseli Olsen stormet banen under skandalekampen mellom IFK Göteborg og Malmö på Gamla Ullevi onsdag, etter noe som angivelig skal være et veddemål mellom 24-åringen og hans lagkamerater i Frölunda.

Den norske landslagsspilleren er anmeldt for ordensforstyrrelse og blir trolig straffet med en bot.

– Jeg vil be supportere, Frölunda HC og IFK Göteborg om unnskyldning for det som skjedde i går kveld, sier Rosseli Olsen i en pressemelding.

– Det var ment som noe positivt, men jeg forstår at det kan oppfattes på en annen måte og jeg angrer veldig. Jeg er inneforstått med at jeg kommer til å bli utestengt fra Gamla Ullevi og kommer til å ta fullt ansvar for det som skjedde på alle områder.

Frölunda og Olsen har brukt dagen på å nøste opp i hendelsesforløpet.

– Ut fra klubbens perspektiv handler det om en utfordring som var tenkt som noe positivt, men så ballet det på seg og det er ikke forenlig med vårt verdigrunnlag. Verdigrunnlagsarbeidet pågår kontuerlig i klubben - vi er ikke i mål enda, men vi har en sterk organisasjon som kommer til å håndtere det som skjedde internt, skriver klubben.

Får ingen konsekvenser for VM-deltagelsen
Det norske ishockeyforbundet kommer imidlert ikke til å straffe Rosseli Olsen. Dermed får det ingen konsekvenser for helgens privatlandskamper mot Frankrike, eller hans rolle under VM i Russland i mai.

– Han slutter seg til laget nå til helgen og kommer til å gå inn i laget på vanlig måte. Jeg tenkte at dette var litt merkelig, så jeg ringte til Mats og snakket med både ham og Frölunda og fikk satt det i riktig setting, sier landslagssjef Roy Johansen til TV 2 torsdag.

– En dårlig vurdering
Landslagssjefen sier videre at han forstår hva som har skjedd.

– De har vunnet SM-gull, de er det store laget i Gøteborg, en av de mest populære klubbene i Sverige. Det er 11 år siden de vant sist. Så det var vel en feiring etter et etterlengtet SM-gull. Også gjorde han en dårlig vurdering og går ut på banen, men han oppfører seg ordentlig etterpå og ber alle om unnskyldning og drar hjem. Jeg snakker med ham og han redegjør på det på en grei måte, også får han svare på hvorfor når han kommer hit og slutter seg til troppen, sier han videre.

– Ikke noe fyll
Johansen har også snakket med Frölunda.

– De sier selvfølgelig at det er ikke ønskelig at deres spillere skal fortsette å feire, men samtidig sier de at det er 11 år siden de vant og det har vært en voldsom entusiasme rundt Frölunda, de har jobbet hardt i mange år nå og det har vært voldsom feiring i hele byen. Og når alle de supporterne er på Ullevi sammen og Mats gjør det så er det viktig for meg at han oppfører seg ordentlig og ber alle om unnskyldning. Han redegjør veldig klart og tydelig og det var ikke noe fyll involvert og han innrømmer feilen og ber om unnskyldning, det synes jeg er bra. Også vil han måtte komme hit og redegjøre for laget hva han tenkte akkurat da han hoppet over gjerdet.

Får bot av Frölunda
Johansen tror Frölunda kommer til å gi 24-åringen en bot for oppførselen.

– Han vil få en bot av Frölunda, tror jeg. Han har jo brutt noen av deres regler og det er jo veldig mange regler og mange verdier som skal ivaretas i en sånn klubb, så det må tas internt. Også må han komme hit og redegjøre for gutta hva han tenkte og hva som skjedde, men det var nok en dårlig vurdering og guttestreker. Også er det noen som har prøvd å blåse det opp veldig stort, men det var en dårlig vurdering. Det må jo alle se og det skal ikke skje på et idrettsarrangement. Men det er en ung gutt som har vunnet SM-gull, og vi aksepterer at spillere og andre kan gjøre en dårlig vurdering og gjøre en feil.

Onsdag kveld mente Aftonbladets Mats Wennerholm at det blir vanskelig for Frölunda å beholde Mats Rosseli Olsen. Det er ikke Johansen enig i.

– Det er en journalist i Aftonbladet, Wennerholm, som skyter med kanoner og det er ikke første gang han gjør det. Så han kjenner jeg godt til. Men de faktiske forholdene er at han får en reaksjon internt i Frölunda på lik linje med andre spillere som bryter regler og verdier, sier han.

Tollefsen: – Tar imot ham med åpne armer
Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen sier at de kommer til å ta imot Olsen med åpne armer:

– Mats er en god kompis, så vi så på det litt med glimt i øyet. Men klart man ser jo også konsekvenser og de kommer også Mats til å ta, men for guttas del så kjenner vi Mats og vet at han er en fin fyr. Vi står her med åpne armer. Mats har vært med lenge og han er en del av gutta. Justisen vi har i gruppa er at her tar vi vare på hverandre og det kommer vi til å gjøre her også, sier han til TV 2. Og legger til:

– Han har sendt en melding til oss gutta og unnskyldt seg og det er sånn det bruker å være.