Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få ting er mer tilfredsstillende for enn fotballklubb å se at nysigneringer slår ut i full blomst.

TV 2s fotballblogger Tor-Kristian Karlsen har trukket frem fire signeringer som han mener har gjort at de respektive klubbene kan slå seg stolt på brystet.

Se Matchball-spesial der panelet diskuterer sesongens beste kjøp i videovinduet øverst på siden!

Dimitri Payet fra Marseille til West Ham:
Franskmannen har tatt Premier League med storm og ble belønnet med en plass på årets lag. Med en dødelig høyrefot har 29-åringen scoret ni mål på 27 kamper.

– Payet er ganske åpenbar. Han var et uskrevet blad for de som ikke følger fransk fotball. Jeg var faktisk litt skeptisk. Han er en litt vill type, men det kan slå positivt ut i Premier League. Han har temperament. Det er det som gjør ham til en suksess i Premier League. Han elsker trykket og presset. Se på teknikken, frisparkene og alt det der, sier Karlsen.

FRANSK MAGIKER: Dimitri Payet har storspilt for West Ham denne sesongen.
FRANSK MAGIKER: Dimitri Payet har storspilt for West Ham denne sesongen. Foto: Mike Egerton

N'Golo Kanté fra Caen til Leicester:
Ryddegutten på Leicesters midtbane dras frem som en av de aller viktigste grunnene til at sensasjonslaget nå styrer mot sin første Premier League-tittel. Har kun gått glipp av én kamp i ligaen for Leicester - da endte det 2-2 mot West Bromwich. Selvskreven på årets lag.

– Jeg tror ikke kun det handler om å se og ikke se. Hemmeligheten med å treffe med signeringer handler også mye om etter kjøpet også. Det handler om å ha en trener som vil ha deg, forstår deg og har et klart system som passer din rolle. Der er Kanté helt ideell i Leicester. Du har Drinkwater som holder mer orden, så har du Kanté som løper og presser, sier Karlsen.

BALLTYVEN: N'Golo Kanté i aksjon mot Arsenals Francis Coquelin.
BALLTYVEN: N'Golo Kanté i aksjon mot Arsenals Francis Coquelin. Foto: Nigel French

Toby Alderweireld fra Southampton til Tottenham:
Sammen med Jan Vertonghen har Toby Alderweireld sørget for at Tottenham er laget som har sluppet inn minst mål i Premier League denne sesongen. Belgieren er i tillegg meget farlig på offensive dødballer og står med fire scoringer i ligaen. Fikk også plass på årets lag.

– Alderweireld er kanskje den beste stopperen jeg har sett på Tottenham siden Ledley King. Tottenham visste akkurat hva de ville ha. Han passer ideelt til Vertonghen. Han er ikke en jålete spiller. Du har Vertonghen ved siden av som kan gjøre de jålete tingene og spille fotball. Tottenham har savnet en type som Alderweireld i mange år, sier Karlsen.

FORSVARSMUREN: Tottenham har gjort det skarpt med Toby Alderweireld (t.v.) og Jan Vertonghen i midtforsvaret.
FORSVARSMUREN: Tottenham har gjort det skarpt med Toby Alderweireld (t.v.) og Jan Vertonghen i midtforsvaret. Foto: David Klein

Julian Weigl fra 1860 München til Borussia Dortmund:
En av Fotball-Europas mest spennende spillere signerte for Dortmund før denne sesongen. I en alder av 20 år har Julian Weigl spilt 28 kamper for Dortmund. Weigl er allerede med i landslagsdiskusjonen til sommerens EM, men Karlsen tror ikke tyskeren blir tatt med i toppen til mesterskapet i Frankrike.

– Dette viser at dersom man følger med og kjøper fra de riktige markedene, så er det mulig å bygge topplag. Man trenger ikke å bruke hundrevis av millioner. Det føler jeg Dortmund og Leicester har vist. Det er litt deilig å komme bort fra diskusjonen om at alt må handle om penger og kjøp, sier Karlsen.

STORTALENT: Julian Weigl i duell med Liverpools Nathaniel Clyne FOTO: Reuters / Wolfgang Rattay
STORTALENT: Julian Weigl i duell med Liverpools Nathaniel Clyne FOTO: Reuters / Wolfgang Rattay Foto: Wolfgang Rattay