Plutselig var hun et nettfenomen: – Folk jeg kjente behandlet meg annerledes

Stavhopper Allison Stokke visste ikke en gang at hun var fotografert. Så var hun verdensberømt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hekkeløperen Michelle Jenneke har fått mye oppmerksomhet de siste årene etter at en oppvarmingsvideo av henne gikk verden rundt i 2012, men hun var langt fra den første idrettsutøveren som tok internett med storm.

Det var heller ikke Allison Stokke, men tilbake i 2007 var det stavsprangutøveren som fikk føle hvordan det var å bli verdensberømt over natten.

Uendelig antall venneforespørsler
Som 18-åring ble hun et nettfenomen etter at et bilde av henne begynte å gå viralt.

– Det bildet kom ut da jeg gikk på High School, det var i 2007. Det ble lagt ut på nettside etter nettside. Jeg gikk inn på Facebook en dag og uendelighetssymbolet dukket opp der det skulle stå hvor mange venneforespørsler jeg hadde. Jeg visste ikke at det var mulig, forteller Stokke.

Se henne fortelle om opplevelsen i videovinduet over!

Doing the little things right makes the big things happen. A-skips with @onexwonder

A photo posted by Allison Stokke (@allisonstokke) on

– Det var forvirrenede
Nå er hun blitt 27 år og driver fortsatt med stavsprang, i tillegg til at hun jobber som modell. Hun har blant annet stilt opp for Nike og GoPro.

En GoPro-video som ble lagt ut på YouTube i februar 2015 er siden den gang sett mer enn 6,3 millioner ganger. Det er altså liten tvil om at Stokkes popularitet fremdeles er stor ni år etter at hun tok nettet med storm.

Den store oppmerksomheten var ikke bare enkel for henne, da hun gikk fra å være en helt vanlig 18-åring til å bli et nettfenomen.

Foto: instagram.com/allisonstokke
Foto: instagram.com/allisonstokke

– Det var ikke bare negativt, men det var forvirrende. Folk jeg kjente fra før behandlet meg annerledes, sier Stokke.

– Jeg var på friidrettsstevner og det ville være en fotograf der som var under meg. Det var forstyrrende for meg på det tidspunktet, men det kom til et punkt der jeg endelig aksepterte det. Men jeg tror jeg forsøkte veldig hardt å bevise at jeg var mer enn bare et pent ansikt, og jeg synes ikke du skal være nødt til å bevise det for noen, sier hun.

Visste ikke at hun ble fotografert
Den plutselige berømmelsen kom etter at en fotograf hadde tatt et bilde av henne under et stevne. Stokke selv visste ikke en gang at hun hadde blitt fotografert.

Etter at det første bildet begynte å gå viralt krydde det plutselig av bilder av henne på nettet.

Stokke selv ble klar over bildene etter å ha fått mailer fra venner som hadde oppdaget bildene på diverse nettsider.

Foreldrene hennes, Allan og Cindy, var ikke klar over hva som foregikk før hun kalte dem inn til et familieråd og viste dem noen av dem.

– Hvordan jeg følte meg? Litt sint og bekymret, har hennes mor Cindy uttalt til LA Times.

Fikk stengt nettside
Blant annet var det opprettet en side kalt allisonstokke.com, som så ut til å være hennes egen side. Det var det ikke. Med en telefonsamtale og et brev fikk Allan Stokke, som er advokat, stengt siden.

«Farvel. Beklager å ha bidratt til den uønskede oppmerksomheten, Allison. Vi synes du er en fenomenal utøver og ønsker deg alt det beste i dine akademiske og atletiske bestrebelser», kunne man lese på siden i etterkant.

Bildene lå likevel på en rekke andre sider, og det var mange kommentarer av den vulgære typen.

– Det er både litt ekkelt og litt skremmende, sa Stokke den gang.

Selv om familien ikke levde i frykt, så var det meget ubehagelig for familien Stokke.

– Vi tar forholdsregler. Allison låser døren hele tiden nå, og hennes mor og jeg ønsker å forsikre oss om at det ikke går lenger. Hun er en idrettsutøver og forsøker ikke å få oppmerksomhet, uttalte Allan Stokke.

Ni år senere går det heldigvis bra for Allison, og populariteten på nettet er fremdeles stor. Stokke har over 30 000 følger på Twitter, og over 130 000 på Instagram.

Lik TV 2 Sporten på Facebook