I MOTVIND: Mamadou Sakho har avlagt positiv dopingtest og har blitt utestengt av klubben. FOTO: Scanpix
I MOTVIND: Mamadou Sakho har avlagt positiv dopingtest og har blitt utestengt av klubben. FOTO: Scanpix Foto: Staff

Carragher: – Sakho har sviktet Liverpool

Liverpool-legenden går til angrep mot Mamadou Sakho etter den positive dopingprøven.

– Han har sviktet seg selv, og ikke minst klubben alvorlig. Nå har han store spørsmål å besvare, sier Jamie Carragher i sin rolle som ekspert i Sky Sports sitt fotballstudio.

– Ikke akseptabelt

Videre legger han til:

– For en profesjonell fotballspiller, eller idrettsutøver generelt, så er ikke dette i nærheten av å være akseptabelt.

Det var rett før Liverpools kamp mot Newcastle lørdag at klubben bekreftet dopinganklagene mot spilleren, og at det skal dreie seg forbudte piller brukt som slankemiddel. Etter enighet mellom spiller og klubb vil han ikke spille kamper mens etterforskningen pågår.

– Et mareritt

Frem til i dag har spilleren hatt anledning til å anke anklagene. Utad er det er ennå ikke visst hvorvidt han erkjenner skyld eller ønsker å ta saken videre.

Carragher mener det er spesielt skuffende med tanke på rollen franskmannen har spilt seg til etter at Jürgen Klopp tok over som manager.

– Det er et mareritt for spilleren. Han var i ferd med å bli en virkelig viktig spiller for Liverpool, men vil få trøbbel framover nå.

– Sakho har spilt godt denne sesongen og er en av lederne på laget. Bare tenk på hvordan han fremstod i kampene mot Borussia Dortmund og Manchester United. Jeg er spent på hvordan klubben fyller rommet han etterlater seg mens han ikke spiller, sier Carragher.

Fire år er maksstraff

Dersom midtstopperen dømmes kan han i hvert fall forvente seg en utestengelse på 12 måneder, mens maksimalstraff for slike regelovertredelser er hele fire år, i følge UEFAs antidopingreglement.

Lite tyder dog på at han vil bli straffet i nærheten av så hardt. I 2011 ble Sakhos lagkamerat Kolo Toure utestengt i seks måneder for en sammenlignbar forseelse, men det er grunn til å tro at Sakho vil få strengere straff fordi reglementet er innskjerpet.

Klubben i seg selv risikerer ingen straff for Mamadou Sakhos handlinger.