RAMMET AV KREFT: Gunnar Pettersen mener han hadde flaks og er nå optimistisk for fremtiden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RAMMET AV KREFT: Gunnar Pettersen mener han hadde flaks og er nå optimistisk for fremtiden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

– Jeg har hatt kreft

Legene fant kreft etter en periode med store magesmerter.

Vipers-trener Gunnar Pettersen (60) ble sykmeldt i februar etter en periode med sykdom.

– Jeg har gått og hanglet i lengre tid og venter bekymret på resultatene fra en rekke prøver, forklarte han til TV 2.

I et intervju med Fædrelandsvennen avslører håndballtreneren nå at han ble rammet av kreft.

Optimistisk for fremtiden

Pettersens problemer startet med magesmerter i januar. Blodprøvene viste ingenting galt, men Vipers-treneren tok nye prøver da smertene ikke ga seg. Etter å ha funnet blodrester i avføringen, avslørte koloskopi fire polypper i tykktarmen. Disse ble fjernet umiddelbart.

– Legen uttalte at jeg med 99,9 prosent sannsynlighet ikke hadde kreft. Den tanken hadde heller aldri slått meg. Jeg trodde jeg hadde magesår eller betennelse i tarmen, sier han til Fædrelandsvennen.

Gunnar Pettersen skulle opprinnelig tilbake i jobben i slutten av mars. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Onsdag 6. april ringte legen og sa at han hadde dårlige nyheter. Det viste seg at han hadde bommet på 0,1-prosenten og funnet kreft i den ene av de fire polyppene. Da tenkte jeg at nå har jeg flaks for alle fire var jo allerede fjernet. Likevel måtte jeg på sykehuset igjen for å se om de kunne finne nye kreftrester, noe de heldigvis ikke fant. Det er et bra tegn. Uansett skal jeg opereres for at de skal være på den sikre siden, men det kan godt hende at jeg er frisk allerede, sier Gunnar Pettersen optimistisk.

Ny operasjon nært forestående

Ifølge legene var det ikke kreften som ga Pettersen magesmerter. Det var tvert imot all bilkjøringen. I 2015 tilbakela håndballprofilen 40 000 kilometer på ti måneder. Planen etter sykemeldingen er å fullføre kontrakten med Vipers, som går ut i slutten av mai. Deretter blir det trolig en tilværelse som håndballkonsulent.

– Så fort operasjonen er ferdig, og så sant jeg er bevgelig når jeg forlater sykehuset, skal sykemeldingene mine kastes veggimellom. Jeg har ingen planer om å involvere meg sportslig i Vipers, men en kontorjobb må jeg vel kunne gjøre selv om jeg er operert i tykktarmen, sier Pettersen.

Pettersen skal gjennom en ny operasjon i løpet av nær fremtid. Ifølge Fædrelandsvennen kan det skje allerede denne uken.