Jonas Grønner sammen med Jonathan. Bilde og innlegg med tillatelse fra Jonas Grønner og Jonathans familie.  
Jonas Grønner sammen med Jonathan. Bilde og innlegg med tillatelse fra Jonas Grønner og Jonathans familie.  

– Hvil i fred, min helt

Les Brann-spiller Jonas Grønners minneord til Jonathan (5).

Merknad: Jonathan døde tidligere denne måneden. Han ble fem år gammel. Innlegget er tidligere publisert på Jonas Grønners Facebook-profil. TV 2 har fått tillatelse til å gjengi det. Familien ønsker at alle som vil støtte saken går inn på minnefondets Facebook-side.

Her er innlegget i sin helhet:

Møt Jonathan. Min helt. I fjor høst hadde jeg den store glede å bli kjent med denne lille gutten. Han var maskoten vår på Brann - Hødd i siste serierunde i fjor 01.11.15. Og det er hjerteskjærende å se at dette ble hans siste Brann-kamp.

Jonathan gikk bort 10.04.16 etter en lang tids kamp mot kreften. Jeg har aldri møtt en så sterk gutt. Ikke ved et av våre møter viste hans humør tegn til å være rammet av kreften.

Han løp konstant rundt etter ballen. Skru den med innsiden, skru den med utsiden. Overstegsfinte, Cruyff-vending. Alltid bare én gang til, så finten satt LITT bedre. Jeg kan godt huske smilet da han fikk ta straffe foran store stå - og scoret, selvfølgelig.

Den var en ære og bli kjent med deg, Jonathan. Du lærte meg mye om livet, og jeg vil aldri glemme våre møter. Dine fantastiske foreldre har også opprettet et minnefond i ditt navn, og måten du kan være med å bidra er ved kontonummer : 3637.29.65945. Alle bidrag mottas med største takk!

Fra Facebook-siden til minnefondet:

«Vi vet og har erfart at det forskes for lite på kreft som rammer barn og unge, og at forskning og kompetanseheving er av avgjørende betydning. Vi har opprettet Jonathans Minnefond for barnekreftforskning med et ønske om å hedre hans minne ved å bidra på dette området. Jonathan ville like at vi gjorde noe godt for andre, og vi tror at vi sammen gjennom små og store gaver kan utgjøre en forskjell. Takk for at dere vil være med, og del gjerne denne siden med andre!»

Så, kjære Jonathan. Tusen takk for vårt møte. Jeg vil alltid, alltid huske deg. Hvil i fred, min helt.

MASKOT: Jonathan var en gjenganger på Brann stadion i Bergen. Her som maskot mot Hødd i november i fjor. FOTO: TV 2.
MASKOT: Jonathan var en gjenganger på Brann stadion i Bergen. Her som maskot mot Hødd i november i fjor. FOTO: TV 2.