På halvmaratonen i Nice løp Norstad Moen inn til en sterk sjetteplass på tiden 1.02,19.

Det er bare seks sekunder bak Geir Kvernmos norske rekord fra 1987.

Trønderen lå i tetgruppa fram til det var 2 kilometer igjen, men måtte da slippe den sterke gruppa med afrikanske løpere i front. Kenyaneren Knnedy Kipyego vant med tiden 1.01,45. Men Nordstad Moen var beste europeer med klar margin.

Fornøyd

- Det var et bra løp i dag uten oppladning. Har hatt minimalt med fartstrening siste månedene og hadde litt problemer første 6-7km da det ble veldig mye løping i rykk og napp. Jeg har kapasitet til å løpe under 1.02, men da må jeg toppe formen og det er ikke ønskelig før i august, sier Sondre Nordstad Moen til TV 2.

Likevel var han litt skuffet over at det ikke ble norsk rekord.

- Seks sekunder bak norsk rekord er litt kjedelig. Uten rykk og napp i starten og 15 sekunder roligere løping de første 10km, så hadde rekorden gått i dag. Men, pers er pers, sier han.

Bedre enn noen gang

Nordmannen kjemper om en plass på maraton i OL, og løp godt under det internasjonale kravet før jul. Men var akkurat bak det norske kravet på 2.12.

Planen var egentlig å løpe London maraton i dag, men i samråd med Olympiatoppen, ble det bestemt at han heller skulle løpe halvmaraton for å "spare på kruttet" inn mot Rio. Hvis han beviser form, så kan han bli tatt ut. Selv om han er rett bak det knallharde norske kravet.

- Jeg valgte å løpe halvmaraton i Nice siden olympiatoppen er enig i at det var bedre at jeg viste form på halvmaraton i mars/april. Nå løp jeg fortere enn i Haag i vinter (1.02,45), med adskillig tøffere og hardere trening også dagene inn mot løpet. Det viser at jeg jevnt over er bedre på lengre løp en noen gang.