Rystet Liverpool: Opphentingen som tenner Newcastle-håpet

Den nedrykkstruede storklubben reddet et poeng etter å ha ligget under 0-2 mot Liverpool.

Liverpool 2-2 Newcastle

Dersom Mamadou Sakhos positive dopingprøve fikk Liverpool-fansen til å glemme lagets gode form, så var lørdagens kamp kanskje ikke helt det de trengte.

Hjemmelaget var på vei mot en trygg og god seier etter mål av Sturridge og Lallana, men så gikk det galt. Med to mål i andre omgang (Cissé og Colback) fikk Rafa Benítez med seg et poeng i møtet med gamleklubben. Det kan bli uhyre viktig i bunnen av Premier League.

– Hvert poeng teller nå. I pausen sa vi til hverandre at vi måtte tro på dette. Vi har vært i slike situasjoner og tapt tidligere i sesongen, men troen er der og vi jobber hardt for hverandre, sier Colback etter utligningen som reddet det ene poenget.

– Dette føles ikke som å ha vunnet et poeng. Det føles som å ha tapt to. Jeg er ikke sint, men Newcastle hadde to skudd og to mål. Vi hadde litt mer enn dem og kunne ha scoret flere mål, men det gjorde vi ikke. Da må vi ta det vi kan få, sier Klopp, som har grunn til å være skuffet.

Tok ledelsen etter 66 sekunder

Et drøyt minutt var spilt da Daniel Sturridge mottok en langpasning fra Moreno. Med tre gode berøringer fikk Liverpool-spissen både dempet, tilrettelagt og avsluttet. I løpet av 66 sekunder hadde dermed Liverpool tatt ledelsen mot dumpekandidatene fra nord.

En albue i Lovrens adamseple satte en støkk i hjemmefansen, men stopperen fortsatte kampen til tross for å ha ligget nede med store smerter.

Da Adam Lallana på lekkert vis la ballen opp i hjørnet etter 30 minutter, lå det meste til rette for en ny og oppskriftsmessig Liverpool-seier.

Newcastle slo tilbake

Svakt feltarbeid av Simon Mignolet skulle imidlertid gi Newcastle en gratisbillett inn i kampen.

Liverpool-keeperen feilberegnet ballbanen på et innlegg, og da fikk Papiss Cissé en enkel jobb med å heade ballen i det tomme nettet.

Daniel Sturridge skulle kanskje hatt straffe i minuttene etter, men midtveis i andre omgang fullførte i stedet Newcastle opphentingen. Etter et nytt angrep langs høyresiden havnet ballen til slutt hos Jack Colback. Fra ti meter banket han inn utligningen for gjestene.

Begge lagene, særlig Liverpool, jaktet vinnermålet i sluttminuttene, men det endte 2-2 på Anfield.