Martial ble Manchester Uniteds store overtidshelt: – Rett og slett fantastisk

Manchester United er klar for FA-cupfinalen på Wembley etter å ha slått Everton.

Everton – Manchester United 1-2 (0-1):

Anthony Martial ble Manchester Uniteds store overtidshelt mot Everton.

Straffebom, selvmål og overtidsscoring – se høydepunkter fra Evertons oppgjør mot Manchester United øverst!

Da kampuret viste 92.03 dukket franskmannen opp i Evertons felt, fikk med seg ballen, og plasserte ballen bak Joel.

Scoringen sørget for at Manchester United vant 2-1.

– Rett og slett fantastisk. Når du gleden i spillernes øyne så ser du hvor fantastisk dette var, også for fansen. Jeg mener vi fortjente å gå til finalen. Men dommeren... Han ha oss mange frispark mot. Han endret kampen, for vi hadde så mange sjanser. Vi kunne avsluttet kampen på en bedre måte, sa Manchester Uniteds manager Louis van Gaal ifølge BBC etter kampen.

Og slo fast:

– Everton kom tilbake i kampen fordi de fikk alle frisparkene. Og det fikk Everton-fansen til å juble. I første omgang ga dommeren nesten ingen frispark. Det er dommerne som avgjør kampene om dagen, ikke spillerne lenger, mente nederlenderen.

– Utrolig viktig for klubben
Midtbanestjernen Michael Carrick kan ikke få sagt hvor viktig en seier i FA-cupfinalen er for klubben.

– Det var en helt sprø andreomgang. Vi spilte veldig godt i første omgang, og kontrollerte kampen. Vi skapte mange sjanser, og vant til slutt kampen på den beste måten. Å vinne en FA-cupfinale vil bety alt for klubben. Vi har vært desperate etter å vinne FA-cuptroféet i lang tid nå. Vi kan ikke løfte det enda, men vi har gitt oss selv sjansen, sa Carrick til BBC.

Keeper David de Gea reddet straffesparket til Lukaku og var en viktig bidragsyter til at Manchester United sikret seg finale på Wembley.

– Strafferedningen ble et nøkkeløyeblikk i kampen. Everton spilte veldig godt og skapte mange sjanser mot slutten av kampen. Nå er vi bare veldig, veldig glade, sa keeperen.

– I løpet av ett sekund scoret Anthony Martial og vi vant kampen i siste minutt. Det er helt utrolig. Dette er veldig viktig både for oss spillere, fansen og klubben. Nå vil vi også sørge for å bli blant de fire beste i Premier League, mente spanjolen.

– En typisk Manchester United-seier
Den tidligere Manchester United-spissen Louis Saha mente rødtrøyene ikke kunne tatt seg til finalen på en bedre måte.

– Scoringen til Martial var rett og slett helt perfekt. Dette var en typisk Manchester United-seier, og akkurat slik som fansen vil ha det. En scoring i siste spilleminutt, konstaterte den tidligere Manchester United-spissen Louis Saha til BBC.

Kommentator Per-Jarle Heggelund var mektig imponert over Martials innsats i FA-cupsemfinalen som inneholdt både straffebom av Romueli Lukaku og et selvmål av Chris Smalling.

– Han har spilt som en drøm og avgjør kampen. Martial var kampens store, store spiller, konstaterte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Endelig kan Rooney vinne FA-cupen
De kjemper febrilsk om sesongens viktigste mål: Å nå neste sesongs Mesterligaen gjennom topp fire i Premier League, men FA-cupen representerer klubbens eneste sjanse til å vinne et trofé i Louis van Gaals andre sesong som manager. Nå er altså Manchester United klar for finalen.

Martials overtidsscoring gledet nok lagkamerat Wayne Rooney ekstra mye.

FA-cupen er også det eneste trofeet Rooney så langt ikke har vunnet som United-spiller.

– Det er en turnering jeg elsket å se på da jeg vokste opp, og jeg var så heldig å se Everton løfte trofeet i 1995, da jeg var ni år gammel. Det er noe jeg vil gjøre selv, og forhåpentligvis vil det skje i år, sa ifølge klubbens eget nettsted tidligere denne sesongen.

Rooney vokste opp i Everton, men det er i United han har samlet trofeer. Angriperen har vunnet fem ligagull, to ligacuper, Mesterligaen og VM for klubblag med klubben.

Han har spilt to FA-cupfinaler, men uten hell. I 2005 tapte United for nettopp Arsenal, mens Chelsea ble for sterke i 2007.

Straffebom og selvmål
I det 55. minutt ble Ross Barkley taklet av Fosu-Mensah innenfor Manchester Uniteds 16-meter.

Dommer Dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket. Toppscorer Lukakus skudd fra krittmerket ble imidlertid på mesterlig vis reddet av Manchester Uniteds keeper David de Gea.

Fire minutter før kampslutt slo imidlertid Everton tilbake.

På klønete vis skled Chris Smalling innlegget fra Deulofeu i eget mål, og Everton utlignet til 1-1.

Lukaku med kjempesjanse
Everton kunne tatt ledelsen allerede etter seks minutters spill da målmaskinen Romelu Lukaku ble spilt alene gjennom med keeper. Mottaket til angriperen var imidlertid ikke godt nok, og Manchester United slapp med skrekken.

Avslutningen fra skrått hold ble reddet på streken av Wayne Rooney.

Manchester United kunne imidlertid også raskt tatt ledelsen på Wembley. Både Anthony Martial, Marcus Rashford, Wayne Rooney og Jesse Lingard markerte seg med å komme til store sjanser, men Everton fikk avverget dem alle.

Fellaini sendte Manchester United i ledelsen
Etter 33 minutter klarte Manchester United omsider å score. Anthony Martial fant Marouane Fellaini i feltet, som chippet ballen i mål over Evertons keeper.

– Marouane Fellaini fikk frem gliset hos Louis van Gaal. Manchester United-fansens evige hakkekylling sendte rødtrøyene i ledelsen, sa TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund etter 1-0-scoringen.

I finalen møter Manchester United vinneren av semifinalen mellom Crystal Palace og Watford. Det oppgjøres spilles søndag.

Slik startet lagene:

Manchester Uniteds: De Gea, Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Fellaini, Lingard, Rooney, Martial, Rashford

Benk: Romero, Darmian, Valencia, Herrera, Mata, Schneiderlin, Memphis

Everton: Joel, Baines, Gibson, Stones, Jagielka (c), Lukaku, Lennon, Cleverley, McCarthy, Besic, Barkley

Benk: Howard, Hibbert, Oviedo, Mirallas, Deulofeu, Osman, Pennington