SUSPENDERT: Liverpools Mamadou Sakho skal ha testet positivt på et fettforbrennende stoff skriver den franske radiokanalen RMC. Spilleren er derfor midlertidig suspendert.
SUSPENDERT: Liverpools Mamadou Sakho skal ha testet positivt på et fettforbrennende stoff skriver den franske radiokanalen RMC. Spilleren er derfor midlertidig suspendert. Foto: Nigel French

Klubben bekrefter: Liverpool-spiller doping-tatt

Den franske forsvarspilleren er ikke aktuell for kamper mens han etterforskes for anklagene.

Se Liverpool - Newcastle klokken 16.00 på TV 2 Sport Premium og i vårt livesenter.

Liverpools franske forsvarsspiller Mamadou Sakho skal ha testet positivt på et fettforbrennende stoff. Det meldte den franske radiokanalen RMC lørdag.

Kort tid etterpå bekreftet Liverpool at spilleren ikke er aktuell for kamper for klubben mens han etterforskes for anklagene.

Klubben skriver i pressemeldingen at de fikk informasjonen om at UEFA etterforsker et mulig brudd på dopingbestemmelsene fra Sakho.

– Det er en offisiell uttalelse fra klubben, og jeg synes av respekt for spilleren og de involverte at jeg ikke skal si noe mer. Jeg vet ikke noe mer til at jeg kan uttale meg, sa manager Jürgen Klopp før kampen mot Newcastle.

Skulle forbrenne fett

Spilleren er suspendert inntil videre i påvente av b-prøven. Det har klubben besluttet i samråd med spilleren. Liverpool ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Sakho har frist til tirsdag for å svare på anklagen.

Den positive dopingprøven skal ha blitt avlagt etter 1-1 kampen mot rivalen Manchester United i Europaligaen.

Den franske radiokanalen skriver at Sakho ikke skal ha vært kjent med at stoffet inneholdt ulovlige substanser. Han skal ha tatt middelet av personlige årsaker for å forbrenne fett.

Nyheten kommer kun timer før Liverpool tar i mot Newcastle. Den kampen er Sakho, naturlig nok, ikke tilgjengelig til.

Touré utestengt for lignende sak

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt er usikker på hva det hele vil koke ned til slutt.

– Vi må vente på mer informasjon. Jeg mener at vi skal være knallharde på doping, men det er doping også er det de andre greiene rundt. Noen har vært teite og tatt ting de ikke burde ha tatt. Men det er en forskjell på å bevisst dope seg og det å ta noe for å prestere bedre og jukse i forhold til andre enn å få noe i seg der man burde vært mer på vakt, men i utgangspunktet gjør du det ikke for at du skal få deg en ugunstig fordel.

– Hva dette her koker ned til får vi se til slutt, men det har vært noe snakk om noen slankepiller, forklarte Thorstvedt i studio.

I 2011 ble hans Liverpool-kollega Kolo Touré utestengt i seks måneder for en lignende sak. Touré skyldte da på å ha fått i seg konas slankepiller.

– Det er et EM på hjemmebane i sommer. Han er landslagsspiller. Å skulle miste EM vil være et skikkelig slag i trynet. En kan ikke understreke nok hvor nøye man må være med dette og ikke ta konas slankemiddel slik som Kolo Touré gjorde eller et eller annet som man kjøper i syden. Du må være på tærne og sørge for at du ikke har noen mulighet til å ryke på noe som helst. Det har Sakho tydeligvis ikke gjort i dette tilfellet, avsluttet TV 2s ekspert.