Sesongstarten er i fare for Norges største friidrettshåp i OL

Skade skaper bekymring for Henrik Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En såkalt hamstring-skade bak i låret gjør at Henrik Ingebrigtsen er usikker på om han rekker den planlagte sesongstarten i San Fransisco 1.mai.

Skaden har han hatt siden seinvinteren. De siste ukene har intensiv behandling sørget for at situasjonen er bedre. Men han har gått glipp av en del hard fartstrening.

– Jeg måtte endre litt på planene, og prioritert trening med lav belastning, altså litt lavere fart og mindre intervall, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Bekymret

Den ambisiøse Sandnes-gutten innrømmer glatt at han har vært småbekymret.

– Jeg ser mer positivt på det nå enn for to uker siden, men det var helt klart ikke den oppladningen til sesongen jeg hadde sett for meg, sier han.

Samtidig trekker han fram 2014-sesongen som et eksempel på at skade i oppkjøringen ikke trenger å bety at han får en dårlig sesong. Da slet han med tretthetsbrudd i bekkenet på vinteren.

– Det ble kanskje min aller beste sesong noen sinne, minner han om, og trekker fra EM-sølvet og en suveren personlig rekord som høydepunktene.

For selv om treningen har blitt annerledes, har han aldri vært så skadet at han ikke har fått trent.

– Formen er bra, sier han skråsikkert.

Nøkkeløkt

Om det blir løp som planlagt i Stanford neste helg, avgjøres trolig etter en baneøkt i kveld. Da reiser han ned fra Flagstaff som ligger på 2000 meters høyde, til Cottonwood som ligger drøye 900 høydemeter lavere.

Om han tåler belastningen med piggskoene på, så blir det start på banen der han satte sin første norske rekord for akkurat fire år siden.

– Kondisjonsmessig er jeg minst like bra nå som jeg har vært tidligere. Men nå skal jeg de neste ukene begynne å kjøre litt fart. Så får vi se hvor galt det er, og hvor mange uker jeg trenger for å få inn konkurransefarten, sier Ingebrigtsen.