ENDELIG ENIGHET: Cecilia Brækhus og hennes styreleder i First Lady Promotion AS, advokat John Christian Elden, er sikre på at proffboksing endelig blir arrangert i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENDELIG ENIGHET: Cecilia Brækhus og hennes styreleder i First Lady Promotion AS, advokat John Christian Elden, er sikre på at proffboksing endelig blir arrangert i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Elden: – Brækhus-kamp i Norge i august

Den evinnelige sagaen om Cecilia Brækhus (34) første boksekamp i Norge går nå endelig mot slutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Cecilia Brækhus har kjempet for å få bokse i Norge i mange år.

Først var det en lang kamp om å få opphevet forbudet mot proffboksing, nå har det vært en lang kamp rundt å få dopingkontroller på plass i henhold til WADAs dopingreglement.

– Kamp i august

Nå skal endelig Antidoping Norge og Brækhus management være enig.

– Det har vært et veldig positivt seminar i dag. Jeg var jo litt usikker på hva som kom til å vente meg, men nå sier jo sjefen i Antidoping Norge at dette skal vi få i land. Så da er jo saken krystallklar, og for meg så er det jo ganske emosjonelt. Nå blir det kamp i Norge i år, det er jeg helt sikker på, sier Brækhus til TV 2 med et stort smil.

John Christian Elden representerer den norske boksedronningen som styreleder i First Lady Promotion AS, og har vært i lange forhandlinger for å få kampen på plass.

– Vi har løst dette som dreier seg om dopingproblemene. Nå fikk vi gode tilbakemeldinger både fra Antidoping Norge og Idrettsforbundet på det arbeidet som er gjort, og dette er også ønskelig fra Cecilia Brækhus selv når det gjelder antidopingarbeid, sier advokat John Christian Elden til TV 2.

– Blir det kamp i Norge i 2016 for Cecilia Brækhus?

– Sånn som det ser ut nå er det mest sannsynlig at vi har en kamp i august. Vi får en godkjenning nå forhåpentligvis før sommeren, også må arbeidet settes i gang, bekrefter Elden.

Det eneste som mangler ifølge den profilerte advokaten er nå formaliteter.

– Nå er det kun bestemmelsen rundt et ankeutvalg som gjenstår, men det skal vi løse i løpet av kort tid. Vi ligger heldigvis i forkant, og har hatt et langt og godt samarbeid med Antidoping Norge. Vi ønsker at dopingbestemmelsene skal følges, så dette skal vi få til, understreket Elden i dagens debatt rundt antidopingarbeid på Ullevaal fredag.

– Veldig emosjonelt for meg

Brækhus selv legger ikke skjul på at det betyr mye for henne at det nå etter alle solemerker blir en enighet.

– Det er veldig emosjonelt for meg, for det har vært en lang vei. Det har gått over mange år, fra jeg var helt ute i kulden og det var kriminelt i Norge å drive på med proffboksing. Til å nå bli løftet opp av det norske folk, og ta opp den kampen for å få proffboksing på norsk jord, sier Brækhus.

– Hva tror du er hovedgrunnen til at denne konflikten nå endelig vil løses?

– Vi har vært klare på at dette har vært mulig å løse hele tiden, og jeg tror at siden vi hele tiden har vært klokkeklare på at vi vil underlegge oss WADAs reglement har vært en klar fordel. Vi har jo nesten løpt ned dørene til Antidoping Norge og Idrettsforbundet, så det kunne jo fortsette sånn. Nå måtte det bare skjæres gjennom. Det er ikke noen omkamp om proffboksing dette her, nå er det snakk om å få på plass dopingreglementet, understreker hun.

Etter mange tøffe runder er bergenseren lettet over å se lyset i enden av den berømte tunnelen.

– Grunnen til at jeg er her i dag er jo for å gi et klinkende klart signal på hvor vi står med tanke på doping, og det er jo at vi har nulltoleranse. Sånn har det vært hele veien, og det var nesten litt ydmykende at vi til tider kanskje ble fremstilt som at vi tok litt løst på spørsmålet rundt antidoping. For det var jo ikke saken i det hele tatt. Så nå er jeg veldig lettet, avslutter 34-åringen.