Rossbach-rekord da Odd tok med seg alle poengene fra Sogndal

Ingen har holdt buret rent lenger i norsk toppfotball enn Sondre Rossbach.

Sogndal 0-1 Odd

Odd har hatt en flott start på Tippeligaen 2016 mye takket et tett forsvar og en strålende Sondre Rossbach.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst.

20-åringen har ennå til gode å slippe inn mål i Tippeligaen 2016, og etter dagens 1-0-seier over Sogndal troner han alene på toppen over keepere som har holdt nullen lengt i norsk toppfotball.

Den tidligere rekorden er fra 1974 og tilhørte daværende Viking-keeper, Erik Johannessen, som holdt nullen i 673 minutter.

Før kampen hadde Rossbach stått 606 minutter uten baklengs, og kunne derfor ta rekorden hvis han unngikk å slippe inn mål i løpet av de 67 første minuttene. Det klarte selvfølgelig unggutten, som også holdt nullen resten av kampen. Den nye rekorden er derfor på 696 minutter.

Dommerkontroverser

I selve kampen var det dommeren som skulle komme i fokus ute på kunstgresset i Sogndal.

Sogndal-trener, Eirik Bakke, var klar på at de ble snytt for to straffer.

– Det er håpløst. Jeg blir så fortvilet på vegne av guttene. De legger ned en sånn innsats, både denne og forrige helg, så skal noen avgjøre det på den måten. Han som dømte skal få lov til å forklare det til de som sitter i garderoben og jobber ræva av seg hele tiden for å få resultater, men så får de noe så billig imot seg. Det er helt uforståelig i mine øyne, sa en meget oppgitt Eirik Bakke etter kampen.

Odd med overtaket

Det var veldig jevne og sjansefattige første 45 minutter på Fosshaugane Campus. Odd var et hakk over Sogndal spillemessig, og hadde initiativet i kampen, uten at de kjørte fullstendig over sogningene.

Nærmest var Jone Samuelsen, som etter rundt 20 minutter, klinket ballen i stolpen.

Like før pause fikk også gjestene ett mål annullert. Uten at man egentlig er sikker på hva dommer, Martin Lundby, blåste for.

En corner havnet på hodet til Olivier Occean, som satt den enkelt i nettet, men kveldens kampleder mente noe uregelmessig hadde skjedd inne i Sogndals 16-meter, og derfor ble det blåst.

Dommeren i fokus

Dommeren skulle også komme i fokus etter pause da han blåste straffe til gjestene fra Skien.

Fredrik Nordkvelle kom seg rundt på venstrekanten og slo inn i feltet hvor Occean ventet, men bak canadieren kom Hannu Patronen inn med en susende takling og fikk avverget. Finnen så ut til å treffe ballen, men dommer valgte likevel å gi bortelaget muligheten fra straffemerket.

På straffen var Jone Samuelsen sikker som banken, og Odd tok ledelsen på Fosshaugane Campus.

Odd hadde, i likhet med førsteomgangen, god kontroll på hva Sogndal foretok seg i oppgjøret, og gjestene var nærmere 2-0 enn hva vertene var utligning.

Etter 72 minutter kom Zekhnini seg til en gedigen mulighet da han ble stusset gjennom av Occean. Dessverre for unggutten ble avslutningen for dårlig, og gikk over Dyngeland i Sogndal-buret.

1-0 holdt imidlertid for bortelaget, som dermed kunne ta med seg alle tre poengene hjem til Skien. På flyet er også den nye Rossbach-rekorden.

Etter kampen var Dag Eilev Fagermo en glad mann.

– Vi spiller en strålende andre omgang. Det er der vi ikke er Rosenborg ennå. Vi vinner 1-0, mens de vinner med 3-4 mål, sa en fornøyd Fagermo etter kampen.

Odd leder Tippeligaen før Rosenborg og Molde spiller sine kamper i morgen.