Magnus Carlsen spilte remis mot Veselin Topalov i andre runde av Norway Chess. Her avbildet under turneringens lynsjakk mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte remis mot Veselin Topalov i andre runde av Norway Chess. Her avbildet under turneringens lynsjakk mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Carlsen roses etter remis

Magnus Carlsen klarte en solid poengdeling mot mannen som ødela fjorårets utgave av Norway Chess for ham.

Magnus Carlsen spilte remis med sorte brikker mot Veselin Topalov (41) i andre runde av Norway Chess 2016.

Verdensmesteren hadde aldri verken reelle vinstsjanser eller var i direkte fare for å tape. Spillerne ble enige om remis etter at en rekke brikkerbytter hadde ført til at det ikke for noen av partene lenger var mer igjen å spille på.

- Dette var et veldig bra parti av begge spillerne, sa Hans Olav Lahlum i TV 2s sjakkstudio da poengdelingen var et faktum.

Magnus Carlsen har dermed fått en solid start på Norway Chess og står med 1,5 poeng etter to runder.

- Et perfekt svartparti

Etter en spennende åpning hvor det var Veselin Topalov som fikk dra overraskelses-kortet, ble Magnus Carlsen sittende igjen med den langsiktige fordelen av et løperpar mot Topalovs kortsiktige fordel av tidlig velutviklede brikker.

Da sort lyktes med å nøytralisere disse hvite, aktive brikkene var spillet i verdensmesterens hender. Med løperparet og bedre bondestruktur forsøkte han å skape trøbbel rundt den hvite kongen. Topalov så seg etter hvert nødt til å i nødbremsen.

Dronninger og offiserer ble byttet vekk og igjen satt spillerne med et relativt likt sluttspill.

- Dette var et perfekt svartparti av Magnus. Han var aldri i trøbbel - og på toppnivå er ikke det bare-bare med de sorte brikkene, sa Jon Ludvig Hammer i studio.

Artikkelen oppdateres!