BRANN SLO VIKING i STAVANGER PÅ OVERTID:

– Vi scoret på siste spark på ballen og er overlykkelige!

Da kampuret viste 93.35 scoret Fredrik Haugen for Brann og sikret rødtrøyene seieren mot Viking i Stavanger.

Viking – Brann 0-1 (0-0):

Over 11.000 tilskuere hadde tatt turen til Viking Stadion for å få med seg vestlandsderbyet mot Brann.

Se Haugen avgjøre kampen for Brann mot Viking i videovinduet øverst!

De hadde nok håpet på scoringer og vakre angrep i klassikeren, men det var de tilreisende Brann-supporterne som kunne juble til slutt.

– Scoret på siste spark på ballen
Tre og et halvt minutt på overtid dukket innbytter Fredrik Haugen opp og scoret kampens eneste mål. Dermed vant Brann 1-0 over Viking i Stavanger.

– Jeg hadde en mot Rosenborg sist som jeg skulle ha scoret på. Det var deilig å komme inn og prege utfallet av kampen, sa matchvinner Fredrik Haugen til TV 2 Sporten etter kampen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var svært fornøyd med at laget avgjorde på overtid.

– Det var fantastisk å score på siste spark på ballen. Mer kan jeg ikke si. Vi hadde friske bein på slutten og det ble avgjørende. Vi er overlykkelige, og om det var fortjent eller ikke fortjent, må andre ta seg av, sa Brann-treneren etter seieren i vestlandsderbyet.

Ekspert skuffet over Viking
TV 2-ekspert Jesper Mathisen var skuffet over det Viking skapte fremover på banen i nederlaget mot Brann.

– Dette må være en skuffende hjemmekamp mot Viking. Viking slet med å trenge gjennom Branns kompakte forsvar, og var helt fantasiløse i angrep. Poengmessig har Viking fått en grei åpning, men de må også friste publikum til å komme på hjemmebane. Da må de levere mye bedre offensiv fotball enn det Viking viste mot Brann, konkluderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Viking så både trøtte, tafatte og slitne ut gjennom store deler av kampen, mente eksperten.

Viking fikk scoring annullert
I det 53. minutt fikk Viking og Mathias Bringaker ballen i nettet etter et corner, men dommer Dag Vidar Hafsås annullerte målet for armbruk i feltet. TV-bildene viste at Soares holdt Barmen nede med armene i feltet.

I forkant av scoringen ga dommeren også vekk et feilaktig corner.

– Det var rett og slett assistentdommeren som annullerte målet. Dommerne så at corneren var feil, og da er det lettere for dommeren å dømme frispark i feltet, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om episoden.

– Det var korrekt dømt av assistentdommeren, konkluderte ekspertkollega Ole Martin Årst etter å ha studert den annullerte scoringen flere ganger på TV-skjermen.

Både Viking og Brann skapte halvsjanser nok til å kunne avgjøre kampen i sluttminuttene. Men først på overtid kom den avgjørende scoringen signert Branns Fredrik Haugen.

Tafatt førsteomgang
Både Viking og Brann hadde en del skudd og headinger på mål i løpet av de 45 første minuttene, men ingen av lagene klarte å score på halvsjansene de skapte.

Etter en halvtimes spill ble Abdullahi spilt gjennom alene med Branns keeper. Avslutningen fra Viking-spissen var for svak, og Leciejewski reddet enkelt. Det ble omgangens største mulighet.

– Vi var ikke fornøyd, og virket trøtte og slitne. Vi må våkne litt mer og flytte ballen og beina kjappere, sa Viking-kaptein André Danielsen til TV 2 Sporten i pausen.

Flere minnerike oppgjør
Kampene mellom Viking og Brann har i flere tiår vært noe helt spesielt for begge klubber.

Da Brann snudde 0–2 til 4–3-seier på Stavanger stadion i 1977, var det første gang rødtrøyene fra Bergen klarte slå Viking i Stavanger siden de vant en «pokalkamp» i 1935.

I nyere tid husker nok i hvert fall Viking-fansen best den siste seriekampen i 2006. Den gang scoret Peter Ijeh fire mål i 5-0-seieren mot Brann og Viking berget plassen i Tippeligaen.

Bytur-Barmen rett inn på laget
Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde flere endringer på laget før oppgjøret mot Viking.

Kaptein Vadim Demidov ble hvilt på grunn av det tette kampprogrammet. Jonas Grønner erstattet Demidov i Branns midtforsvar.

Kristoffer Barmen kom samtidig inn for Fredrik Haugen, og Steffen Lie Skålevik erstattet Erik Huseklepp på vingen.

Barmen har vært i medias søkelys den siste tiden etter at han ifølge BT var ute på byen etter Rosenborg-kampen.

– Jeg ble meget overrasket over at Barmen gikk rett inn på laget. Men treneren har helt sikkert sagt til Barmen at han måtte vise at han fortjente dette. Tenk hvor viktig det er for Barmen å vise sin beste side her, og få fokuset vekk fra byturen, mente TV 2-ekspert Ole Martin Årst om laguttaket.

Hos Viking erstattet Joackim Jørgensen skadde Ibrahim.

Slik startet lagene:

Viking (4-4-2): Austbø - Danielsen, Soares, Mets, Haugen - Adegbenro, Jørgensen, Sverrisson, Kronberg - Abdullahi, Bringaker.

Innbyttere: Heigre, Pedersen, Bytyqi, Ryerson, Haukås, Aasheim, Hassan.

Brann (4-3-3): Leciejewski - Nouri, Acosta, Grønner, Kristiansen - Braaten, Nilsen, Barmen - Vega, Orlov, Skålevik.

Innbyttere: Horwath, Larsen, Haugen, Skaanes, Huseklepp, Karadas, Hatakka.

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball

Lik TV 2 Sporten på Facebook