FÅR IKKE SYKLE LA FLECHE WALLONNE: Sergio Henao etterforskes for unormale blodverdier.
FÅR IKKE SYKLE LA FLECHE WALLONNE: Sergio Henao etterforskes for unormale blodverdier. Foto: Colin Flockton

Sky-kaptein tvunget til å trekke seg på grunn av dopingmistanke

Lars Petter Nordhaugs lagkompis får ikke kjøre La Fleche Wallonne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Colombianske Sergio Henao skulle etter planen være Team Skys kaptein i La Flèche Wallonne, som vises på TV 2 fra klokken 14.00.

Nå har Team Sky valgte å trekke forhåndsfavoritten Henao ut av rittet. Det skriver laget i en pressemelding.

Grunnen er at sykkelsportens sykkelsportens eget antidopingstiftelse (CADF) og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har bestemt seg for å etterforske unormale blodverdier hos Henao.

Følg La Fleche Wallonne i vårt livesenter fra klokken 11.40

– Jeg er mer enn skuffet. Jeg har jobbet svært hardt for å komme i form etter kneskaden min i fjor. Jeg vet hvem jeg er, hvor hardt jeg har jobbet og hva jeg har ofret for å komme dit jeg er i dag, sier Henao i en pressemelding.

– Fikk beskjeden i dag tidlig
Det betyr at Lars Petter Nordhaug i praksis vil få enda større muligheter til å kjøre for egne sjanser. Sammen med Wout Poels er han Team Skys sterkeste kort i La Flèche Wallonne.

– Vi fikk beskjeden i dag tidlig, og jeg kan nesten bare referere til det som står i pressemeldingen, sier Nordhaug til TV 2.

– Dette har skjedd før. Har dere tillit til Henao?

– Nå spør du om ting jeg ikke kan svare på. Jeg vet ikke mer enn det som har kommet frem, sier han.

Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen vil heller ikke si så mye om doping-saken.

– Vi har full tillit til Sergio til alle fakta er på bordet. Jeg synes litt synd på gutten. Jeg vet bare det som står i pressemeldingen, og vi vet ikke hvor lenge han blir holdt borte fra konkurranse, sier Arvesen.

Henao fetter Sebastián sykler for Team Sky.

– Vi har full tillit til Sergio. Det er leit det som har skjedd, men vi får bare vente å se hva som skjer, sier han.

Vokste opp i høyden
Det er unormale verdier i perioden fra august 2011 til juni 2015 som CADF og UCI vil til bunns i. De har derfor etterspurt mer informasjon og vil samtidig ha en forklaring fra Henao.

Det var i mars 2014 Team Sky bestemte seg for å ta Henao ut av lagets rittprogram i minst åtte uker. Grunnen var mistenkelige blodverdier funnet i tester gjort utenfor konkurranse. Han returnerte i juni samme år.

Henao er født i Rionegro, som ligger på over 2000 meters høyde i Colombia.

– Sergio har hatt sin oppvekst i fjellet. Han drar tilbake om vinteren og trener på forskjellige høyder. Vi har sett så nøye vi kan på effekten av dette, men vår forståelse begrenses av manglende forskning på «høydeinnfødte» som Sergio, sa Sky-sjef Dave Brailsford den gang.

Vuelta al Pais Vasco - Stage 2 - Xemein - Garrastatxu. Sergio Henao Colombia Sky team at stage 2 start itzulia pasi vasco URN:25993467
Vuelta al Pais Vasco - Stage 2 - Xemein - Garrastatxu. Sergio Henao Colombia Sky team at stage 2 start itzulia pasi vasco URN:25993467 Foto: Colin Flockton