Ronny Deila er ferdig i Celtic etter sesongen. FOTO: NTB Scanpix
Ronny Deila er ferdig i Celtic etter sesongen. FOTO: NTB Scanpix Foto: Jane Barlow

TV 2 erfarer: Deila ferdig i Celtic etter sesongen

Ronny Deilas dager i Celtic er talte etter denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FA-cup-exiten mot erkerivalen Rangers var med på å besegle Deilas skjebne i Celtic.

Etter det TV 2 erfarer er Ronny Deila (40) ferdig som manager i klubben etter sesongen.

40-åringen skal føle seg motarbeidet i deler av klubben og er samtidig lei vedvarende kritikk fra en blodtørstig skotsk tabloidpresse, tidligere klubb-legender og supportere.

Nordmannen har styret i ryggen, men skal være sliten av kjøret og innstilt på ikke å fornye med klubben. Deilas kontrakt er en såkalt rullende ettårskontrakt, som betyr at begge parter kan avslutte den til sommeren.

Celtic skal også ha lagt ut følere etter Deilas erstatter.

Sjarmerte skottene

Med et bredt smil og kjappe replikker sjarmerte Ronny Deila både supporterne og den skotske pressen, da han ble presentert som manager for Glasgow-klubben 6. juni 2014.

Allerede under den første pressekonferansen ble han sammenliknet med nåværende Liverpool-manager Jürgen Klopp av en skotsk journalist.

– Hehe, jeg er Ronny Deila, sa den tidligere Strømsgodset-manageren spøkefullt.

Tidlig kritisert

Men det skulle ikke ta lang tid før den spøkefulle tonen forsvant. For kun to måneder inn i vervet fikk Celtic juling av Henning Bergs Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen, og håpet om å nå sesongens store mål så ut til å svinne hen.

Fordi Legia benyttet seg av en spiller de ikke kunne bruke, skulle Deila få en ekstra sjanse. Men mannskapet hans klarte heller ikke å slå slovenske Maribor - og røk ut av Champions League for andre gang på under en måned.

Kritikken lot ikke vente på seg, og Deila opplevde å fa hard medfart både fra presse og fans i løpet av hans første måneder i klubben. Det hele toppet seg da han gikk ut mot den skotske treningskulturen, og mente at spillerne måtte på diett. Det falt ikke i god jord hos stolte skotter.

Vant "The Double"

Men med stadig bedre resultater, karakteristiske jubelbrøl og populære barbesøk, klarte Deila å gjenreise sin popularitet hos de kravstore supporterne.

Porsgrunn-karen vant både ligaen og ligacupen i sin første sesong, og tok seg til 16-delsfinalen i Europa League.

Det gjorde selv klubblegendene fornøyd.

– Jeg er på Deila-bussen nå, uttalte John Hartson til The Herald. Den tidligere Celtic-spissen hadde tidligere vært blant Deilas fremste kritikere.

Utslått av Champions League - igjen

Deilas andre sesong i sjefsstolen, fikk en like trøblete start som den første. Åge Hareides Malmö FF slo dem ut av Champions League-kvalifiseringen, og heller ikke Europaligaen klarte Deila å tilfredsstille supporternes krav. Celtic ble slått av Molde, blant andre, og havnet sist i sin gruppe.

I hjemlig serie slet Celtic, som hadde vunnet åtte seriegull på rad, lenge med å riste av seg Aberdeen i toppkampen. I skrivende stund har Deilas Celtic dog sikret seg en stor luke på toppen av tabellen, og ser ut til å kontrollere inn nok et seriegull.

For seiersvante Celtic er ikke det nødvendigvis nok. Ligacup-exiten mot lille Ross County i januar satte supporternes stolthet på prøve, mens forrige helgs tap mot erkerivalen Rangers knuste den fullstendig.

– Du får sparken i morgen

Celtic-supporterne måtte se naboene Rangers ta seg til cupfinalen, til tross for at de spiller på nivået under "The Hoops".

"Du får sparken i morgen", sang skadefro Rangers-supportere under kampen.

Et budskap Celtic-legenden Chris Sutton sa seg enig i dagen derpå.

– Få sparken i morgen? Ronny Deila burde fått sparken i går kveld, raste den tidligere storscoreren.