Leicester reddet det ene poenget i utrolig drama

– Vi spiller hver kamp med blod, hjerte og sjel.

Leicester 2-2 West Ham

I strålende sol, omkranset av et entusiastisk hjemmepublikum, så Leicester lenge ut til å ta et nytt stort steg i retning av Premier League-tittelen. Slik gikk det imidlertid ikke.

Etter å ha gitt serielederne føringen før pause, skulle nemlig Jamie Vardy pådra seg sitt andre gule kort for filming tidlig i andre omgang. Med ti mann i en drøy halvtime ble oppgjøret mot West Ham en desperat kamp for å forsvare ledelsen. En desperat kamp de ikke klarte å vinne.

Seks minutter før ordinær tid ble nemlig West Ham gitt en tvilsom straffe. Og like etter at Andy Carroll hadde satt den i mål, tok West Ham ledelsen da Aaron Cresswell banket ballen i lengste kryss. Helt på slutten av noen uhyre dramatiske sluttminutter, reddet imidlertid Leicester det ene poenget da Ulloa scoret på straffe.

– Dette var en fantastisk prestasjon. Dette er sjelen vår. Vi spiller hver kamp med blod, hjerte og sjel. Det var strålende, og poenget er svært viktig for moralen vår, sa Leicester-manager Claudio Ranieri, som ikke ønsket å kommentere dommer Jon Moss' kontroversielle avgjørelser.

Fra himmel til helvete

Ikke uventet var det Jamie Vardy som skulle utgjøre forskjellen mellom to jevngode lag før pause. Etter en fantastisk kontring, regissert av Mahrez og Kanté, fikk måljegeren nok tid til å plaffe ballen i lengste hjørne.

Like etter pause tok imidlertid kampen en dramatisk vending. I løpeduell med Angelo Ogbonna gikk Vardy i bakken og ville ha straffe. Dommer Jon Moss hentet i stedet opp det andre gule kortet.

Reprisen viste at det var kontakt mellom de to spillerne. Bildene viste samtidig også at mesteparten av den kontakten oppstod etter at Vardy hadde kastet seg fremover i sin jakt på straffespark.

– Jeg mener det er en modig og korrekt avgjørelse av dommer Jon Moss, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter å ha sett reprisene flere ganger.

– Vardy konstruerer hele situasjonen, og sånn sett synes jeg avgjørelsen kan forsvares, samtykket TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Dette er verken straffe eller filming, mente derimot studiogjest Uwe Rösler.

Høydramatiske sluttminutter

Med Vardy utvist for filming klarte West Ham å kjempe seg tilbake i kampen. Først ved Andy Carrolls straffespark, og deretter med Cresswells kremmerhus.

– Var dette Leicesters Steven Gerrard-øyeblikk?, utbrøt Kasper Wikestad, og siktet til øyeblikket da Liverpool-kapteinen mistet fotfestet mot Chelsea.

Mens Vardys røde kort skapte diskusjon i studio, var det stor enighet om West Ham ikke skulle hatt straffe.

– Dette er ikke straffe. Han kaster seg, konkluderte Petter Myhre.

– Jeg er helt enig. Dette er inkonsekvent dømming, sa Rösler.

15 sekunder før slutten av overtiden fikk imidlertid også Leicester straffespark. TV 2s eksperter mente straffen var feil idømt, men at Leicester like før burde hatt straffe som de ikke fikk. Fra ellevemeteren benyttet innbytter Ulloa anledningen til å redde det ene poenget.

– Leicester nekter å gi opp. Til tross for at kampen tok en negativ vending, så fikk de kanskje et «boost» av å redde poenget så sent, konkluderte Myhre.

Mandag kan likevel Tottenham kutte luken til fem poeng. Og mot Swansea spiller Leicester uten sin viktigste mann. Da gjenstår det å se om nervene omsider begynner å slå inn hos Ranieris menn.