Rosenborg senket Brann:

De Lanlay driblet bort tre Brann-spillere og dundret ballen i mål

Ingen Tippeliga-opptur for Brann etter den pinlige cup-exiten.

Rosenborg 3-0 Brann

5. mai er det 20 år siden Rosenborg sendte Brann hjem fra Lerkendal med 0-10-tap og den totale ydmykelse.

2016-utgaven av oppgjøret ble ikke på langt nær like ydmykende for bergenserne, men også denne gangen ble det null poeng.

Mål av Matthías Vilhjálmsson, Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen ga Rosenborg deres fjerde strake Tippeliga-seier. For Brann ble det derimot årets første ligatap.

– Det var utrolig deilig å få målet, og det gir selvtillit å gjøre det foran Kjernen. De gjør en kjempejobb gjennom hele kampen, og da er det utrolig kult å spille, sa de Lanlay etter å ha driblet bort tre Brann-spillere og banket inn 2-0-målet.

Ingebrigtsen godt fornøyd

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hadde også god grunn til å være fornøyd med kampen.

– Det var en god og solid kamp. Vi skaper et tosifret antall målsjanser og spiller god fotball. Det var viktig for oss å få scoret tre mål. Vi ser bedre og bedre ut og fremstår solide. De skaper ikke mye, mens vi sliter dem ut. Det skal bli enda vanskeligere å slå oss når vi blir mer effektive, sier han til TV 2.

Til tross for at det til slutt endte med tremålstap, slår Brann-trener Lars Arne Nilsen fast at laget på ingen som helst måte har mistet motet som har gitt dem en god seriestart.

– De vinner fortjent, men vi har våre sjanser og burde gjort 1-1. 3-0 er kanskje litt mye, men det er fortjent at de vinner. Vi kom hit for å gjøre et ordentlig forsøk, og det føler jeg at vi gjorde. I dag møtte vi et bedre lag, og det må vi bare akseptere.

Vadim Demidov var heller ikke skremt av det de regjerende seriemesterne viste, selv om han mente at Rosenborg var det beste laget.

– Vi gjør dem gode i andre omgang. Vi mister konsentrasjonen og slipper inn noen dumme mål. De er ikke jævlig gode.

Defensivt Brann holdt stand – en stund

Ikke uventet gikk Brann defensivt ut og pakket sammen forsvaret dypt inne på egen banehalvdel. Lars Arne Nilsen ble belønnet i form av en svært sjansefattig start på kampen. Rosenborg fikk nemlig ha mye ball på Branns banehalvdel, men kun unntaksvis evnet de å spille seg gjennom Branns svært kompakte forsvar.

Den første store sjansen kom midtveis i første omgang da tidligere Rosenborg-spiller Daniel Braaten på underlig vis sendte Matthías Vilhjálmsson alene gjennom mot Piotr Leciejewski. Polakken reddet Braaten og Brann, før Vilhjálmsson like etter bommet på en ny stor sjanse.

Et offensivt Rosenborg-lag ga også Braaten muligheten til å vise seg fra en mer positiv side. Etter å ha driblet Eyjólfsson på rumpen ga han ballen til Fredrik Haugen, som imidlertid satte avslutningen midt på mål.

Brann skulle etter hvert også flytte laget noe høyere i banen, men fikk ikke så mye annen belønning enn et baklengsmål. For da Jonas Svensson fikk fri ferdsel på høyreflanken, kunne islandske Vilhjálmsson stange det perfekte innlegget i mål.

Gedigen Brann-bom og RBK-perle

Mens åpningsminuttene i første omgang var sjansefattige og trege, produserte de to lagene enorme sjanser i begynnelsen av den andre omgangen.

Sivert Heltne Nilsen både burde og kunne utlignet da André Hansen rotet i feltarbeidet og lot Brann-spilleren få ballen i beina en meter fra mål. Heltne Nilsen klarte imidlertid ikke å stokke beina og avslutningen gikk utenfor. Mike Jensen fikk en nesten like stor sjanse, men merkelig nok gikk avslutningen langt, langt over.

Med drøyt 20 minutter igjen av kampen tok Yann-Erik de Lanlay saken i egne hender og punkterte kampen. Etter å ha driblet bort tre Brann-spillere banket han ballen i nærmeste kryss og serverte kampens suverene høydepunkt. På overtid satte Mike Jensen Rosenborgs tredje mål, etter at Bismar Acosta ga vertene straffe.

Seieren er Rosenborgs fjerde strake. De regjerende seriemesterne setter dermed konkurrentene under kraftig press i toppen av Tippeligaen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook