Rashford skyter United mot topp fire – hylles av van Gaal

18-åringen senket Aston Villa med sitt sjuende United-mål på 51 dager.

Manchester United-Aston Villa 1-0

Se høydepunktene øverst.

Før denne sesongen brukte Manchester United store penger på Memphis Depay (22) og Anthony Martial (20).

Men når United nå jakter desperat på fjerdeplassen som gir Champions League-plass neste sesong, med mindre Manchester City og Liverpool vinner europacupene, så er den en enda yngre, og enda rimeligere spiller som leder an.

Mot Aston Villa scoret Marcus Rashford (18) igjen.

Wayne Rooney fant Antonio Valencia med en krempasning stormende ned høyrekanten, Valencia spilte ballen tilbake til Rashford som hadde løpt seg fri fra Aston Villas passive midtstoppere.

Da gjorde ikke Rashford noen feil, og med det sendte han Aston Villa ned i Championship og Manchester United nærmere Champions League.

– Det er stor fremtid som senker stolt fortid, sa TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

– Igjen scoret han seiersmålet. Det var fantastisk bevegelse i forkant av målet. Han stoppet løpet på akkurat riktig tidspunkt. Det var en viktig scoring, sier Louis van Gaal.

– Måten han scorer mål, måten han er på og måten han takler oppmerksomheten og presset i Manchester United er fantastisk.

Målscorer

Før Manchester City møter Chelsea borte senere lørdag skiller det bare ett poeng i favør av de lyseblå. Arsenal på tredjeplass har to poengmer enn det.

Når det gjelder Rashford er det begynt å bli så selvsagt at han scorer at man glemmer at 18-åringen er et flunkende nytt tilskudd til Uniteds nye stjernegalleri.

Det er fremdeles ikke gått to måneder siden han debuterte for de røde djevlene. Siden den gang er det blitt sju mål på 12 kamper, og han er den første til å score fire Premier League-mål for Manchester United før han fyller 19 år.

Krampetrekninger

Kampen i seg selv bar et distinkt preg av at fortapte Aston Villa verken hadde troen eller kvalitetene til å utfordre vertene.

United gjorde akkurat det som behøvdes, og dermed ble det heller aldri noe fyrverkeri på Old Trafford.

– Manchester United kunne blitt straffet for at de ikke drepte kampen, slik de burde og kunne ha gjort, sier Uwe Rösler i TV 2s Premier League-studio.

Flere satte nemlig kaffen i halsen da Aston Villa plutselig truet United-målet ved flere anledninger ti minutter før kampslutt.

Rudy Gestede skapte trøbbel for United, og på den påfølgende corneren hamret han ballen i stolpen på et skudd der David De Gea ville vært sjanseløs om den gikk innenfor stengene.

Det viste seg imidlertid at det var de siste krampetrekningene før nedrykket var et faktum.

Louis van Gaal var alt annet enn fornøyd med lagets prestasjon etter kampen.

– Vi spilte ikke veldig bra. Jeg byttet fem spillere fra kampen mot West Ham. Da forventer du at vi er friske, at vi kan spille ballen raskere. Noe vi trenger mot et lag som ligger så defensivt. Det er vanskelig, men det er mulig, sier van Gaal.

– Hadde vi fått det andre målet så hadde kampen vært over.